Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Δεκ-2018 18:58

  Creta Farms: Χωρίς το δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση οι μετοχές από 19/12

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην Αύξηση με καταβολή μετρητών ορίζεται η 19.12.2018, όπως γνωστοποίησε σήμερα η εταιρεία "ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ".

  Ειδικότερα, η εταιρεία γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
  Η από 28.08.2018 Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την αύξηση του κοινού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι του ποσού €866.712 με την καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της με αναλογία 7 νέες προς 100 παλαιές μετοχές Ειδικότερα, αποφασίστηκε να εκδοθούν και διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς 2.063.000 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας €0,42 εκάστη και τιμή διάθεσης €0,60 για κάθε μία νέα μετοχή (εφεξής "η Αύξηση").

  Μετά την ως άνω αύξηση, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται σε 13.248.312 ευρώ και θα διαιρείται σε 31.543.600 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,42 ευρώ εκάστης. Τα συνολικά έσοδα της αύξησης θα ανέλθουν σε €1.238.160.

  Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και η σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 95825 / 14.09.2018 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ την 14.09.2018.

  Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην Αύξηση με καταβολή μετρητών ορίζεται η 19.12.2018

  Από την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της Εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση και η τιμή εκκίνησης των μετοχών της Εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το "Χ.Α."), σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. 26 Απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., όπως ισχύει.

  Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι Μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 20.12.2018 για την εν λόγω εισηγμένη εταιρεία, καθώς και όσοι αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης των εν λόγω δικαιωμάτων στο Χ.Α.

  Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 27.12.2018 έως και την 25.01.2019.

  Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους. Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου άσκησής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 22.01.2019.

  Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης (δηλαδή έως και την 25.01.2019) παύουν να ισχύουν.

  Τα δικαιώματα προτίμησης θα ασκηθούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθόλη τη διάρκεια της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, είτε μέσω των χειριστών των λογαριασμών αξιών των Μετόχων (Χρηματιστηριακή Εταιρεία ή Θεματοφυλακή Τραπέζης), είτε απευθείας στα καταστήματα της Τράπεζα Πειραιώς (για τους Μετόχους που δεν επιθυμούν να τα ασκήσουν μέσω των χειριστών τους). Οι Μέτοχοι που επιθυμούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους μέσω των χειριστών τους θα αιτούνται την άσκηση των δικαιωμάτων τους από το χειριστή τους.

  Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Ανακοίνωση (1 MB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων