Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Δεκ-2018 17:32

  "Ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις ΔΕΗ - Χαλυβουργικής

  "Ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις ΔΕΗ - Χαλυβουργικής
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Χάρη Φλουδόπουλου

  Άκαρπη απέβη σύμφωνα με πληροφορίες η επαφή της ΔΕΗ με τη Χαλυβουργική, στο πλαίσιο της προσπάθειας να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα των οφειλών ύψους 31,5 εκατ. ευρώ, της βιομηχανίας προς τη ΔΕΚΟ. 

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διοίκησης της Χαλυβουργικής απέτυχε να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο βιώσιμο πλάνο για την επανεκκίνηση της λειτουργίας της και την αποπληρωμή του χρέους της. 

  Ως εκ τούτου, η ΔΕΗ δηλώνει ότι τίθενται εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα για την άρση της εκπροσώπησης της βιομηχανίας και στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ενημερωθεί ο ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρισμού). Με την άρση της εκπροσώπησης η ΔΕΗ παύει να τροφοδοτεί με ρεύμα τη βιομηχανία η οποία καλείται αν θέλει να συνεχίσει να ηλεκτροδοτείται είτε να βρει άλλον πάροχο ή να αυτοτροφοδοτείται με υψηλότερο κόστος απευθείας από το σύστημα. 

  Η ΔΕΗ, αναφέρουν πηγές, εμφανίζεται αποφασισμένη να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διεκδικήσει την πλήρη εξόφληση των οφειλών της βιομηχανίας προς αυτήν. Όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr, η ΔΕΗ είχε ήδη από τον περασμένο μήνα δώσει εντολή για την άρση της εκπροσώπησης, καθώς είχαν αποβεί άκαρπες οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη Χαλυβουργική η οποία αρνήθηκε τις προτάσεις διακανονισμού με καταβολή έναντι οφειλής, ενώ έχει σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα να πληρώνει τα τιμολόγια που της αποστέλλονται. Προ ημερών είχε εκδηλωθεί πρωτοβουλία από το υπουργείο Ενέργειας προκειμένου να δοθεί χρονικό περιθώριο και να παρουσιαστεί πλάνο αποπληρωμής από την πλευρά της Χαλυβουργικής. ωστόσο με βάση τις σημερινές εξελίξεις τα δεδομένα ανατρέπονται και το μέλλον της ιστορικής βιομηχανίας κρέμεται από μία κλωστή. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων