Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Δεκ-2018 11:31

  Ο Δ. Κυπαρίσσης CEO στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

  Ο Δ. Κυπαρίσσης CEO στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα
   
  Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Δικτύου της Eurobank.

  Ο κ. Κυπαρίσσης είχε διατελέσει Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων & Τραπεζικών Προϊόντων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και παλαιότερα Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Millennium Bank και Βοηθός Γενικός Διευθυντής της BankEuropa στην Τουρκία. Είχε συμμετάσχει το 2000 στην ιδρυτική ομάδα της NovaBank, έχοντας προηγουμένως αναλάβει θέσεις ευθύνης στον τομέα καταναλωτικής πίστης στην XiosBank και στην Τράπεζα Πειραιώς.

  Η IBG εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον όμιλο Βαρδινογιάννη έναντι τιμήματος της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ. H προσφορά του ομίλου Βαρδινογιάννη ήταν και η μόνη που υπεβλήθη τελικά, καθώς ο κινεζικός όμιλος Fosun, παρότι είχε προσέλθει στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών, είχε ζητήσει παράταση ενός μηνός για να μελετήσει περαιτέρω τα στοιχεία της τράπεζας, η οποία όμως δεν δόθηκε. Κατόπιν αυτού, ο εκκαθαριστής (Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου) της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, στον οποίο ανήκε η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, ενέκρινε την πώληση του 100% των μετοχών της, καθώς και των θυγατρικών της στην Ελλάδα (CPB ΑΕΔΑΚ και Laiki Factors) στον όμιλο Βαρδινογιάννη.

  Η επένδυση του ομίλου Βαρδινογιάννη σε ελληνική τράπεζα ήρθε λίγους μήνες μετά την απόκτηση της Marfin Bank Romania στη Ρουμανία και, όπως εκτιμάται, θα σηματοδοτήσει μία μακροπρόθεσμη τοποθέτηση στον τραπεζικό κλάδο. Καταρχάς, αναμένεται ενίσχυση του ισολογισμού της IBG και ανάπτυξη του δικτύου, αλλά και της δραστηριότητάς της στο corporate banking.

  Το ενεργητικό της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος στα τέλη του 2017 διαμορφώθηκε στα 180 εκατ. ευρώ, οι καταθέσεις πελατών, συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων πελατών από χρηματιστηριακές συναλλαγές, στα 73,3 εκατ. ευρώ και τα δάνεια προ προβλέψεων, στα οποία περιλαμβάνονται και οι παροχές πιστώσεων για αγορά μετοχών (margin), στα 35,5 εκατ. ευρώ.

  Υπενθυμίζεται ότι το 2013, στο πλαίσιο του τότε σχεδίου διάσωσης των κυπριακών τραπεζών, το σύνολο των εργασιών της Λαϊκής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελλάδα μεταφέρθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος εξαιρέθηκε και παρέμεινε ανεξάρτητο τραπεζικό, επενδυτικό και χρηματιστηριακό ίδρυμα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων