Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Δεκ-2018 13:26

  Τρεις συνεχίζουν για το Esperia Palace

  Τρεις συνεχίζουν για το Esperia Palace
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Yasbek Hotel Establishment, λιβανέζικων συμφερόντων, σε συνεργασία με τη Marriott, ο ισραηλινός όμιλος ξενοδοχείων Fattal και ο όμιλος Accor φέρονται να είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις υποψήφιοι που υπέβαλαν φάκελο για την απόκτηση του Esperia Palace. Η προθεσμία για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τη μίσθωση του εννιαώροφου κτιρίου επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω έληξε χθες Δευτέρα.

  Ο όμιλος Yasbek είναι ήδη γνωστός στην τουριστική αγορά, καθώς έχει μισθώσει στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας για 30 χρόνια το κτίριο από τον ΕΦΚΑ, με σκοπό τη μετατροπή του σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα. Η συνολική επένδυση για την αποκατάσταση και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο υπολογίζεται στα 7,2 εκατ. ευρώ και θα λειτουργήσει υπό την "ομπρέλα” της Marriott μέσω της αλυσίδας Autograph Collection Hotels.

  Παρομοίως, ο γαλλικός όμιλος  Accor, μέσω του brand MGallery θα αναλάβει τη διαχείριση του νέου boutique ξενοδοχείου του ομίλου Λάμψα (πρώην King's Palace) στην οδό Κριεζώτου στο Σύνταγμα.

  Μεταξύ των υποψήφιων για την απόκτηση του Esperia είχαν ακουστεί διάφορα ονόματα, μεταξύ των οποίων ο όμιλος Dimera του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν έκανε το επόμενο βήμα.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη του ΕΦΚΑ για το Esperia, ο ανάδοχος να προβεί σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ και το ξενοδοχείο θα επαναλειτουργήσει με προδιαγραφές πεντάστερης μονάδας. Οι προσφορές θα είναι κλειστές. 

  Ο χρόνος εκμίσθωσης του ακινήτου καθορίζεται σε 30 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμα έτη με συμφωνία των δύο μερών. Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο θα αποτελέσει βάση για τη διεξαγωγή της πλειοδοσίας του διαγωνισμού θα είναι 54 χιλ. ευρώ, που περιλαμβάνει το σύνολο του ακινήτου και τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ