Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Δεκ-2018 07:57

  1+2 ενδιαφερόμενοι για τα Αττικά Πολυκαταστήματα

  1+2 ενδιαφερόμενοι για τα Αττικά Πολυκαταστήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Στις 29 Ιανουαρίου θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ανακοπής του πλειστηριασμού του 35,7% της "Αττικά Πολυκαταστήματα", που πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου. 

  Το αίτημα κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο, 93 επενδυτές της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, οι οποίοι στην αίτησή τους αναφέρουν πως η πραγματική αξία των μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα, που κατέχει η Folli Follie και έχουν ενεχυριαστεί στις Τράπεζες, ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ (σ.σ. κάτι που είχε υποστηρίξει και το στέλεχος της FFG κ. Ζαχαρίου τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Δικαστήριο). Οι επενδυτές ζητούν από το δικαστήριο την ακύρωση των προγραμμάτων του πλειστηριασμού, ή τη διόρθωσή τους, ώστε η τιμή της πρώτης προσφοράς να ανέλθει συνολικά και για τα δύο πακέτα των μετοχών που πλειστηριάζονται στα 70 εκατ. ευρώ. 

  H τιμή πρώτης προσφοράς για το 35,7% της "Αττικά Πολυκαταστήματα" έχει προσδιορισθεί στα 41,589 εκατ. ευρώ ή 10,98 ευρώ ανά μετοχή. Συγκεκριμένα για τις 2.682.706 μετοχές που ελέγχει η Folli Follie η τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί στα 29.456.111,88 ευρώ και για τις 1.105.023 που ελέγχει η Folli Follie Συμμετοχών στα 12.133.152,54 ευρώ.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του 35,7% της "Αττικά Πολυκαταστήματα" που βγαίνει στον πλειστηριασμό και οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσαν το 30% του τιμήματος με εγγυητική τραπέζης προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία.

  Μέχρι σήμερα στις 5 το απόγευμα η συμβολαιογράφος θα έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο για τον αν οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετάσχουν στη διαδικασία η οποία ξεκινά αύριο στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης. 

  Η διαδικασία για την πώληση των δύο πακέτων μετοχών της "Αττικά Πολυκαταστήματα" θα γίνεται παράλληλα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να "χτυπήσουν” το ένα ή και τα δυο πακέτα μετοχών που βγαίνουν στον πλειστηριασμό.

  Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ένας εκ των τριών διεκδικητών του 35,7% της "Αττικά Πολυκαταστήματα" που πλειστηριάζεται, είναι το γκρουπ των βασικών μετόχων της εταιρείας, δηλαδή οι κ.κ. Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης και Σγουμπόπουλος. Σήμερα οι βασικοί μέτοχοι της "Αττικά Πολυκαταστήματα" ελέγχουν ποσοστό 56%, με το υπόλοιπο να ελέγχεται από την Picar (θυγατρική της Πειραιώς), 4% από την Μορίς Ρίτσι Φρανσές ενώ το επίμαχο 35,7% που ανήκει στην Folli Follie έχει ενεχυριαστεί στις Τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Αττικής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ