Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Δεκ-2018 11:11

  Barclays: Διψήφια αύξηση στην τιμή-στόχο, στα 14 ευρώ, για τον ΟΤΕ

  Barclays: Διψήφια αύξηση στην τιμή-στόχο, στα 14 ευρώ, για τον ΟΤΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου καθώς και της σύστασης για τη μετοχή του ΟΤΕ, προχώρησε η Barclays.

  Οι αναλυτές του οίκου ανέβασαν κατά 40% τον πήχη για τον τίτλο σε σχέση με το προηγούμενο report για τον ΟΤΕ, δίνοντας τιμή-στόχο στα 14 ευρώ από 10 ευρώ, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε Overweight, από Underweight προηγουμένως. Όπως αναφέρουν στο σχετικό report που δημοσιοποίησε η Barclays σήμερα, η αναβάθμιση είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των θεμελιωδών του ΟΤΕ, σε συνδυασμό με την "πειθαρχεία" που καταγράφεται στο σκέλος του κόστους και το μειωμένο capex.

  Τα στοιχεία αυτά, τονίζεται στο report, οδηγούν σε πρόβλεψη για σταθερά θετικό ρυθμό ανάπτυξης των EBITDA και διψήφια ανάπτυξη των ελεύθερων ταμειακών ροών για το 2019 και μετέπειτα. Με τη μετοχή να βρίσκεται σε διαπραγμάτευση μόλις 4,2 φορές την εκτιμώμενη σχέση EV/EBITDA για το 2019, η Barclays αναφέρει πως οι αντίστοιχοι του ΟΤΕ τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι στην Ε.Ε. εμφανίζουν σχέση 6xEV/EBITDA. Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές χθες στα 10,88 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση 5,24 δις,ευρώ.

  Συνολικά η Barclays αναφέρει πως η εγχώρια για την τηλεπικοινωνιακή αγορά εμφανίζει βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη της, με σταθερή ζήτηση και δυναμική τιμολόγηση, τόσο στην σταθερή, όσο και στην κινητή, με τον ΟΤΕ να είναι στρατηγικά τοποθετημένος για να επωφεληθεί από την ανάπτυξη της αγοράς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων