Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Νοε-2018 18:35

  Alpha Bank: Πούλησε το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων "Mercury" στην Hoist Finance αντί 76 εκατ. ευρώ

  Alpha Bank: Πούλησε το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων "Mercury" στην Hoist Finance αντί 76 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας με την εταιρία Hoist Finance AB για την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων ∆ανείων Λιανικής Τραπεζικής συνολικού υπολοίπου 2,1 δισ. ευρώ και συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου 1,3 δισ. ευρώ προχώρησε η Alpha Bank, με ημερομηνία αναφοράς την 31.3.2018.

  Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 76 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίπτωση για την Τράπεζα σε επίπεδο χρηματοοικονομικού αποτελέσματος, κεφαλαίων και ρευστότητας.

  Τη διαχείριση του Χαρτοφυλακίου έχει αναλάβει η εταιρία "Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από ∆άνεια και Πιστώσεις", η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρία διαχειρίσεως απαιτήσεων του Ν. 4354/2015.

  Η συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018, συμβαδίζει πλήρως με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Τραπέζης για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και για την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού της. 

  Διαβάστε ακόμη:

  *Στο 33,6% της λογιστικής αξίας πωλήθηκε το "Jupiter" της Alpha Bank

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων