Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Νοε-2018 09:55

  Παράταση του εξωδικαστικού και ένταξη οφειλών του 2018 ζητά το ΒΕΑ

  Παράταση του εξωδικαστικού και ένταξη οφειλών του 2018 ζητά το ΒΕΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την παράταση της προθεσμίας για τη λειτουργία της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, καθώς αυτή, σύμφωνα με το νόμο, "κλείνει", έως το τέλος του έτους, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, με παρέμβαση του στο υπουργείο  Οικονομίας και Ανάπτυξης.

  Όπως σημειώνει το ΒΕΑ σε σχετική ανακοίνωση, "το εργαλείο του εξωδικαστικού, είναι απαραίτητο για την επιβίωση και την διάσωση εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων. Η πληθώρα εγγράφων και οι αυστηρές προϋποθέσεις ένταξης στο παρελθόν, κατέστησαν τον εξωδικαστικό ανενεργό για πολλούς μήνες. Μετά τις πρόσφατες βελτιωτικές παρεμβάσεις, που και το Β.Ε.Α ζήτησε πολλάκις, κρίνουμε απαραίτητο να δοθεί επιπλέον χρόνος στους επιχειρηματίες που πληρούν τις προϋποθέσεις, να ενταχθούν στον μηχανισμό.

  Η ασφυκτική προθεσμία έως το τέλος του έτους, καθιστά ανέφικτη τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την υποβολή του φακέλου, με αποτέλεσμα, επιχειρήσεις που έχουν προοπτική ανάπτυξης, να κινδυνεύουν να αποκλειστούν.

  Ακόμη το ΒΕΑ ζητά την ένταξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και του 2018 στον εξωδικαστικό μηχανισμό, δεδομένου ότι βρισκόμαστε λίγο πριν την εκπνοή της διαχειριστικής χρήσης και απαιτείται άμεσα η πληρωμή ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και τελών.

  Τα αιτήματα των μικρομεσαίων, εξέφρασε η Διοίκηση του ΒΕΑ στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο, με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα της ΕΓΔΙΧ κο Φ. Κουρμούση.

  Με τη σειρά του, ο Ειδικός Γραμματέας κος Κουρμούσης, επισήμανε ότι πλέον απαιτείται μόλις ένας μήνας για την έγκριση μετά την υποβολή της αίτησης ένταξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ για μεγαλύτερους οφειλέτες,  το διάστημα φτάνει έως επτά μήνες. Σε κάθε περίπτωση, ο οφειλέτης καλείται να αποπληρώσει ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της επιχείρησής του, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της.  Μάλιστα, ο κ. Κουρμούσης διευκρίνισε ότι με την υποβολή της αίτησης, ισχύει το ακατάσχετο για όλους τους λογαριασμούς της επιχείρησης και του επιχειρηματία, αλλά και για τα ακίνητα."

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων