Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Νοε-2018 18:53

  Δεσμεύθηκαν και τα ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των μελών του Δ.Σ. και της Folli Follie

  Δεσμεύθηκαν και τα ακίνητα της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των μελών του Δ.Σ. και της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Στη δέσμευση των ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, των μελών του Δ.Σ. της Folli Follie, αλλά και της ίδιας της εταιρείας, προχώρησε προ ημερών η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος.

  Η απόφαση αυτή έρχεται λίγο καιρό μετά την δέσμευση όλων των λογαριασμών και θυρίδων των ιδίων νομικών και φυσικών προσώπων εκ μέρους του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος διενεργεί έρευνα για τη σκανδαλώδη υπόθεση.

  Η απόφαση της επικεφαλής της Αρχής Αννας Ζαΐρη αφορά τα ακίνητα του Δημήτρη, της Κατερίνας και του Γιώργου Κουτσολιούτσου, των 5 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που ελέγχονται και ποινικά για τους φερόμενους ως πλασματικούς ισολογισμούς της εταιρείας, αλλά και τα ακίνητα της ίδιας της εταιρείας.

  Υπενθυμίζεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, που αφορά μεταξύ άλλων αδικημάτων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

  Πάντως, η οικογένεια Κουτσολιούτσου και τα μέλη του Δ.Σ. έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στο δικαστικό συμβούλιο κατά της απόφασης δέσμευσης των ακινήτων τους. 

  Τι σημαίνει η δέσμευση

  Η δέσμευση αφορά προφανώς και ακίνητα που είχαν ήδη προσημειωθεί, ώστε να παρεμποδιστούν οι υπόλοιποι πιστωτές να εγείρουν αξιώσεις επί των συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων. Αυτό σημαίνει πως καλύπτεται το ελληνικό Δημόσιο έναντι ενεργειών που φέρονται να είχαν στόχο να προστατεύσουν την ακίνητη περιουσία των ιδιοκτητών της Folli Follie. Κι αυτό γιατί στις 30 Μαΐου, και ενώ η υπόθεση είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος φέρεται να ενέγραψε προσημείωση υποθήκης στο υποθηκοφυλακείο Σπετσών επί ακινήτων συμφερόντων του υπέρ της εταιρείας Petrus AG με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, που αφορούσε δάνειο ύψους 36,45 εκατ. ευρώ.

  Με την κίνηση αυτή η Petrus AG απέκτησε το δικαίωμα να αποκτήσει τα ακίνητα αυτά μπλοκάροντας τους άλλους πιστωτές της Folli Follie ή νομικά ή φυσικά πρόσωπα που έχουν νόμιμο συμφέρον.

  Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος φέρεται επίσης να ενέγραψε προσημείωση υποθήκης υπέρ της ελβετικής εταιρείας και σε οικόπεδο που περιλαμβάνει δυο κατοικίες υψηλής ποιότητας των 250 τ.μ. εκάστη  στην περιοχή της Αστυπάλαιας στη θέση Καράι. Όμως και τα ακίνητα αυτά δεσμεύθηκαν από τις εισαγγελικές Αρχές.

  Σύμφωνα με εκτιμήσεις δικαστικών πηγών, η δέσμευση καθιστά και πάλι το Δημόσιο πρώτο τη τάξει δικαιούχο των ακινήτων αυτών, εφόσον στοιχειοθετηθεί ζημία σε βάρος του.

  *Διαβάστε ακόμη:

  -Folli - Follie: Ετοιμάζει προσφυγή κατά της απόφασης για δέσμευση ακινήτων

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων