Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Νοε-2018 21:10

  ΔΕΗ: Στο 'CCC+' αναβάθμισε την αξιολόγηση η S&P

  ΔΕΗ: Στο 'CCC+' αναβάθμισε την αξιολόγηση η S&P
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η S&P Global Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ στο 'CCC+' από 'CCC' προηγουμένως, ενώ το outlook είναι "θετικό".
   
  Την ίδια στιγμή, αναβάθμισε την αξιολόγηση στα κοινοπρακτικά δάνεια 1,3 δισ. ευρώ με τις ελληνικές τράπεζες και στο ομόλογο των 350 εκατ. ευρώ που έχει εκδοθεί από την PPC Finance Ltd. με εγγύησή της ΔΕΗ.

  "Η αναβάθμιση αντανακλά κυρίως τις βελτιωμένες προσδοκίες μας για τη ρευστότητα της ΔΕΗ τους επόμενους 12 μήνες", αναφέρει ο οίκος σε σχετικό σημείωμα. 

  Παράλληλα, η S&P εκτιμά ότι οι "ελαφρώς βελτιωμένες" οικονομικές προοπτικές στην Ελλάδα "κάπως ενισχύουν την ικανότητα της κυβέρνησης να διαθέσει στη ΔΕΗ εγκαίρως έκτακτη στήριξη".  

  Ωστόσο, ο οίκος συνεχίζει να εκφράζει αμφιβολίες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των λειτουργιών της ΔΕΗ και για τη θέση της στην αγορά. "Αναγνωρίζουμε την ανάγκη η ΔΕΗ να μεταμορφωθεί στρατηγικά προκειμένου να μειώσει την εξάρτηση της από εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα  και την εξέλιξη των τιμών των ανθρακούχων εκπομπών και να στρέψει το μείγμα της παραγωγής ενέργειας προς τις ανανεώσιμες", αναφέρει, μεταξύ άλλων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ