Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Νοε-2018 00:54

  Μπαίνει η ΔΕΗ στο market test για το FSRU της Αλεξανδρούπολης

  Μπαίνει η ΔΕΗ στο market test για το FSRU της Αλεξανδρούπολης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο market test για το FSRU της Αλεξανδρούπολης θα συμμετάσχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ. Πρόκειται για τη φάση της μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εταιρείες που ενδιαφέρονται να δεσμεύσουν δυναμικότητα στον τερματικό σταθμό που αναπτύσσεται από την εταιρεία Gastrade. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του market test ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου. 

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει την εγκατάσταση για την εισαγωγή ποσοτήτων LNG για λογαριασμό της, με δεδομένο ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά. 

  Σε ό,τι αφορά το FSRU θα έχει ονομαστική δυναμικότητα αεριοποίησης και εξαγωγής 530 εκ. κυβικών ποδιών ανά ημέρα ("mmscfd”), που αντιστοιχεί σε 600.000 κυβικών μέτρων ανά ημέρα (5,5 δισ. κ. μ. ετησίως).

  Τέλος να αναφερθεί ότι το Έργο στοχεύει στην παροχή εναλλακτικής πηγής φυσικού αερίου για τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ενισχύοντας την ασφάλεια εφοδιασμού, τη διαφοροποίηση των οδών και των πηγών αερίου, καθώς και την ευελιξία των τιμών και τον ανταγωνισμό στην περιοχή.

  Χ. Φλ.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων