Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Νοε-2018 16:46

  ΤΧΣ: Η συγχώνευση Eurobank - Grivalia ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της νέας τράπεζας

  ΤΧΣ: Η συγχώνευση Eurobank - Grivalia ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της νέας τράπεζας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θετικά στέκεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έναντι της συμφωνίας συγχώνευσης της Eurobank με την εταιρεία Grivalia, τονίζοντας, σε ανακοίνωσή του, ότι η συναλλαγή "ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της εν λόγω τράπεζας, προάγει την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξυγιαίνοντας το χαρτοφυλάκιο της νέας τράπεζας και συμβάλει στην περαιτέρω σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος".

  Αναλυτικά, "το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ("ΤΧΣ", "Το Ταμείο") κατ’ εφαρμογή του ιδρυτικού του νόμου (Ν. 3864/2010)  λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, των Ελλήνων φορολογουμένων και για τη διατήρηση της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος.

  Στo πλαίσιo του σκοπού αυτού, και αναφορικά στη συναλλαγή της συγχώνευσης της τράπεζας Eurobank με την εταιρία Grivalia (που ανακοινώθηκε στις 26/11/2018), το ΤΧΣ επιθυμεί να κάνει γνωστά τα εξής:

  Το Ταμείο προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον διατηρώντας την αξία της συμμετοχής του και κατοχύρωσε, πως καθ’ όλη τη διάρκεια της συναλλαγής και τη διαδικασία αυτής, θα διασφαλιστούν πλήρως και δεν θα θιγούν τα οικεία δικαιώματα  που απορρέουν από τον νόμο 3864/2010 και την από 4/12/2015 υφιστάμενη Συμφωνία Πλαίσιο (RFA) με την τράπεζα Eurobank.
   
  Η συναλλαγή ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της εν λόγω τράπεζας, προάγει την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξυγιαίνοντας το χαρτοφυλάκιο της νέας τράπεζας και συμβάλει στην περαιτέρω σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, που  σε κάθε περίπτωση αποτελεί έναν εκ των  βασικών  σκοπών του Ταμείου", καταλήγει το ΤΧΣ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων