Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Νοε-2018 10:26

  Αποχώρησε από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ο διευθύνων σύμβουλος Η. Μοναχολιάς

  Αποχώρησε από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες ο διευθύνων σύμβουλος Η. Μοναχολιάς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την παραίτησή του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλίας Μοναχολιάς.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αιτία για την παραίτηση ήταν οι προσωπικές διαφωνίες που εξέφρασε ο πρώην, πλέον, επικεφαλής της ΔΕΗΑΝ σε σχέση με το επιχειρησιακό πλάνο για την απορρόφηση της θυγατρικής της ΔΕΗ από τη μητρική, όπως είχε προταθεί από τον εξειδικευμένο σύμβουλο στρατηγικής McKinsey και δρομολογήθηκε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ την περασμένη εβδομάδα. 

  Στο σχέδιο για την απορρόφηση της ΔΕΗΑΝ αντιτάχθηκε και ένα ακόμη μέλος του δ.σ. της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τις εκτελεστικές του αρμοδιότητες στο τέλος του μήνα.

  Σημειώνεται ότι το μοντέλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, δηλαδή της αυτόνομης ανάπτυξης της ΔΕΗ στις ΑΠΕ μέσω της θυγατρικής της δεν έχει αποφέρει διαχρονικά αλλά και τα τελευταία χρόνια τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Είναι χαρακτηριστική η υποτονική συμμετοχή της εταιρείας στον πρόσφατο διαγωνισμό για νέα έργα ΑΠΕ που διενήργησε η ΡΑΕ όταν για να επιτευχθούν οι στρατηγικοί στόχοι της ΔΕΗ στην πράσινη ενέργεια απαιτείται η ανάπτυξη εκατοντάδων megawatt ετησίως. 

  Χ. Φλ.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ