Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 24-Νοε-2018 10:18

  Εκτός ΚΑΕ η οικογένεια Κουτσολιούτσου

  Εκτός ΚΑΕ η οικογένεια Κουτσολιούτσου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

  Τον εξοστρακισμό των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου από το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε η γενική συνέλευση των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών που συνήλθε για αυτό το θέμα στις 15 Νοεμβρίου.

  Η συνέλευση των ΚΑΕ, σε συνέχεια των όσων έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στη Folli Follie, αποφάσισε την αποπομπή από το διοικητικό της συμβούλιο των κ.κ. Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου οι οποίοι κατείχαν τη θέση του μέλους και του προέδρου αντίστοιχα στα ΚΑΕ. Πλέον το νέο διοικητικό συμβούλιο των ΚΑΕ απαρτίζεται από τους κ.κ. Βελέντζα Γεώργιο πρόεδρο, Gonzalez Julian αντιπρόεδρο, και μέλη τους κ.κ. Gea Puig Jose Antonio και Castro Benitez Pedro Jose.

  Των τελευταίων εξελίξεων στα ΚΑΕ είχε προηγηθεί η παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου στις 22 Ιουνίου από το διοικητικό συμβούλιο της Dufry, η οποία ελέγχει τα ΚΑΕ. Τα ΚΑΕ πέρασαν στον έλεγχο του ελβετικού ομίλου το 2012 όταν ο ελβετικός όμιλος εξαγόρασε το 51% των Καταστημάτων και η οικογένεια Κουτσολιούτσου, η οποία απέκτησε 4,1% στο μετοχικό κεφάλαιο της ελβετικής εταιρείας και θέση μη εκτελεστικού μέλους στο διοικητικό της συμβούλιο. Η Dufry έγινε κύριος και μοναδικός μέτοχος των ΚΑΕ το 2013 όταν εξαγόρασε και το υπόλοιπο 49%. Σήμερα ο όμιλος FF Group διατηρεί πακέτο μετοχών στην Dufry (804.728 μετοχές), οι οποίες δεσμεύονται από SPA (stock purchase agreement). Η FFG για εκείνο το deal είχε λάβει 375,5 εκατ. ευρώ μετρητά και μετοχές της Dufry. 

  Σε επιχειρηματικό επίπεδο τα ΚΑΕ αναζητούν τρόπους να αντικαταστήσει τον τζίρο που έχασαν μετά την παύση λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων Έβρου, Κακαβιάς και Ευζώνων από 1/7/2018. Η αλλαγή αυτή στο status των μεθοριακών σταθμών θα έχει αρνητική επίπτωση στα αποτελέσματα του 2018, αφού το 2017 συνεισέφεραν 17,9 εκατ. ευρώ στις πωλήσεις και 7,6 εκατ. ευρώ στα κέρδη προ φόρων της εταιρείας. Παράλληλα η διοίκηση των ΚΑΕ, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση για τη χρήση του 2017, εξετάζει αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών (σ.σ. αναπόσβεστη αξία παγίων 1,1 εκατ.) εκτιμώντας ότι δεν θα προκύψει σημαντική απομείωση αξίας.

  Πέρυσι η ΚΑΕ εμφάνισε αύξηση πελατών κατά 14,5%, με πωλήσεις στα αεροδρόμια 198,5 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 10,81%. Σε ενοποιημένη βάση οι πωλήσεις ανήλθαν σε 294 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη 38 εκατ. ευρώ από 288 εκατ. ευρώ και 32 εκατ. ευρώ αντίστοιχα στην προηγούμενη χρήση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων