Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Νοε-2018 08:54

  Ιασώ: Έχουμε δεχτεί μη δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού

  Ιασώ: Έχουμε δεχτεί μη δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:51

  Ραγδαίες ανακατατάξεις στο χώρο των μεγάλων θεραπευτηρίων και τη συνέχιση των σαρωτικών αλλαγών στην αγορά της ιδιωτικής περίθαλψης σηματοδοτεί μη δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού που δέχθηκε ο όμιλος Ιασώ.

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη, η οποία διευκρινίζει ότι δεν έχει υποβληθεί δημόσια πρόταση για την εξαγορά των μετοχών της, "Η Εταιρία έχει δεχθεί μη δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού, η οποία τελεί υπό σειρά αιρέσεων και υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος.

  Διευκρινίζεται από το Ιασώ ότι η πρόταση αυτή δύναται να αποσυρθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια του fund και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα μετουσιωθεί σε δεσμευτική προσφορά.

  Ο όμιλος παράλληλα διαψεύδει δημοσιεύματα που θέλουν το Ιασώ να έχει δεχτεί δημόσια πρόταση από αμερικανικό fund.

  Η μετοχή του Ιασώ έχει εκτοξευτεί  πάνω από το ένα ευρώ, καταγράφοντας ραγδαία άνοδο τις τελευταίες εβδομάδας (από 0,67 ευρώ ανά μετοχή ένα μήνα πριν), ενώ έκρηξη καταγράφεται και στον όγκο των συναλλαγών.

  Η μη δεσμευτική πρόταση από fund του εξωτερικού, που κατά το ρεπορτάζ δεν έχει παρουσία στην εγχώρια αγορά υγείας, έρχεται μετά την πώληση του 70,38 της MIG στο Υγεία στη CVC Capital Partners και την υποχρεωτική δημόσια πρόταση στην οποία προχώρησε η θυγατρική της, Hellenic Healthcare προς τους μετόχους, αλλά και την απόκτηση από τη CVC του Metropolitan και του Iaso General.

  Σημειώνεται πως τα ονόματα των funds Oaktree και Farallon που μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί ούτε επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται αρμοδίως. 

  Β. Κουρλιμπίνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ