Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Νοε-2018 16:21

  Στην Prudential B. Μαργιός η αναλογιστική εκτίμηση για το κόστος του Brexit στο Ασφαλιστικό Ταμείο της ΕΕ

  Στην Prudential B. Μαργιός η αναλογιστική εκτίμηση για το κόστος του Brexit στο Ασφαλιστικό Ταμείο της ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αναλογιστική εκτίμηση για το κόστος του Brexit στο Ασφαλιστικό Ταμείο της Ε.Ε. και τη διαπραγμάτευση με το Ηνωμένο Βασίλειο αναλαμβάνει η Prudential B. Μαργιός & Συνεργάτες ως σύμβουλος και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Prudential αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα σε 11 μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετείχαν στον πανευρωπαϊκό ανοιχτό διαγωνισμό τον οποίο προκήρυξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, θέτοντας αυστηρά τεχνικά και οικονομικά κριτήρια.

  Ως ανάδοχος του έργου και επίσημος αναλογιστικός σύμβουλος της Ευρωπαικής Ενωσης, η Prudential θα υπολογίσει το κόστος που πρέπει να καταβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο για τα θεμελιωμένα δικαιώματα των μελών του Ταμείου, που διευθύνεται από την Eurostat και στο οποίο υπάγονται όλοι οι ευρωβουλευτές, οι αξιωματούχοι και οι υπάλληλοι της Ε.Ε.. Πρόκειται για 60.000 άμεσα ασφαλισμένους και πάνω από 90.000 εξαρτώμενα μέλη, στους οποίους παρέχονται συνταξιοδοτικές παροχές και παροχές υγείας.

  Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι μελέτες και η διαπραγμάτευση της Prudential με το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ιδιαίτερη σημασία και για την Ελλάδα, καθώς το ύψος του τελικού ποσού που θα πληρώσει το Ηνωμένο Βασίλειο για την αποχώρηση από το Ταμείο θα κρίνει και τα ποσά που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., τα οποία θα επιμεριστούν σε όλα τα κράτη-μέλη. Για την αποτίμηση του Brexit, θα συνεκτιμηθούν πολλές διαφορετικές τεχνικές παράμετροι, όπως τα επιτόκια προεξόφλησης, οι πίνακες θνησιμότητας και το κόστος νοσηλείας σε βάθος πολλών ετών.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων