Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Νοε-2018 20:40

  Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Το Δικαστήριο απαγορεύει τη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης των μεγαλομετόχων της Folli Follie

  Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Το Δικαστήριο απαγορεύει τη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης των μεγαλομετόχων της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομετόχων και των ορκωτών λογιστών της Folli Follie μέχρι του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, πέτυχαν οι 56 επενδυτές που συμμετείχαν στη δίκη που κατέληξε στην απόρριψη του αιτήματος προσωρινής δικαστικής προστασίας της εταιρίας.

  Η απόρριψη του αιτήματος ενδεχομένως να αποτελεί το κύκνειο άσμα της εταιρίας, πλην για τους επενδυτές είναι μια εξέλιξη που, όπως αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, επανέφερει στο προσκήνιο τον "μετοχικό ακτιβισμό".

  Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

  "Με την σημερινή του απόφαση  το Πρωτοδικείο Αθηνών, κάνοντας δεκτή την αίτηση 56 επενδυτών-μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών για συντηρητική κατάσχεση (μη μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης) των μελών Δ.Σ., των ορκωτών ελεγκτών της και της FOLLI FOLLIE, σηματοδότησε την δυναμική επανεμφάνιση (μετά από πολλά χρόνια) του ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΥ στη χώρα μας.

  Πλέον, για το διάστημα έως τις 11/01/2019, οπότε και θα συζητηθεί η Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων των 56 επενδυτών, απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης, για ύψος ποσού 2,5 εκατ. ευρώ, των μεγαλομετόχων της FF, αλλά και των ορκωτών ελεγκτών της.

  Γίνεται επιτέλους αντιληπτός σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα ο κομβικός ρόλος που οφείλουν να διαδραματίζουν οι έλεγχοι των ορκωτών ελεγκτών, τουλάχιστον στις εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρείες. Όπως επίσης γίνεται κατανοητή η ευθύνη αποζημίωσης που φέρουν οι ορκωτοί ελεγκτές για την τυχόν αμέλεια τους κατά τον έλεγχο αυτό, ευθύνη για την οποία και είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι για το δεκαπλάσιο της αμοιβής τους σε κάθε εταιρική χρήση που υπογράφουν (Ν.4449/2017).

  Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών προχώρησε σε αυτή την ενέργεια παράλληλα με την Ομαδική Αγωγή που κατατίθεται άμεσα, καθώς διαπίστωσε τεράστια ολιγωρία τόσο από την εταιρεία, όσο και από τις εποπτεύουσες αρχές.

  Ύστερα από έξι μήνες θα ήταν ευλόγως αναμενόμενο: i) να έχει τουλάχιστον καταρτιστεί ένας "αληθινός" ισολογισμός του 2017 και  ii) να έχει ετοιμαστεί και κατατεθεί ένα  ρεαλιστικό  σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 106 β.

  Αντ' αυτού, σπαταλήθηκε άφθονος χρόνος με συνεχή κατάθεση αιτήσεων προστασίας του άρθρου 106 α (και ενώ  η νομοθεσία επιτρέπει μόνο μια φορά αυτή τη διαδικασία), ενώ  παράλληλα διέρρευσε ότι έγιναν εν κρυπτώ κινήσεις ικανοποίησης των Τραπεζών, καθώς και άλλων πιστωτών, κινήσεις που πιθανότατα θα καταπέσουν  ως δόλιες".

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων