Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Νοε-2018 07:52

  Τη Δευτέρα κρίνεται η τύχη της Folli Follie

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τη Δευτέρα κρίνεται η τύχη της Folli Follie

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Κατά της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές της, την οποία κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της Folli Follie και η εταιρεία, τάχθηκαν χθες το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΕΦΚΑ οι πιστώτριες Τράπεζες της Folli Follie, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. 

  Παρά το γεγονός ότι με την τελευταία αίτηση υπαγωγής της Folli Follie στο άρθρο 106α, ικανοποιήθηκε το αρχικό αίτημα που είχαν υποβάλει προ μηνών οι Τράπεζες, δηλαδή να εξαιρεθεί από την προστασία το επίμαχο ποσοστό 35,6% της Αττικά Πολυκαταστήματα που κατέχει η Folli Follie και έχουν ενεχυριάσει οι Τράπεζες. 

  Χθες οι νομικοί εκπρόσωποι των τραπεζών, αμφισβήτησαν αν και κατά πόσο θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους με τη ρευστοποίηση του επίμαχου ποσοστού που ελέγχει η Folli Follie στην Αττικά Πολυκαταστήματα. Όπως ανέφεραν "δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των τραπεζών στο σύνολό τους". Σημείωσαν δε πως "θα ακυρωθούν οι εναλλακτικές που σκέφτονται (σ.σ.  οι τράπεζες) να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους". 

  Με την πλευρά της εταιρείας, που εκπροσωπήθηκε από τα νομικά γραφεία των κ.κ. Σερ. Σωτηριάδη και Κ. Πουλίτσα, να δηλώνουν πως το άνοιγμα των τραπεζών έχει περιορισθεί και βαίνει μειούμενο, με αποτέλεσμα από τα 47 εκατ. ευρώ να έχει υποχωρήσει στα 32 εκατ. ευρώ.

  Η εταιρεία δια των νομικών της παρουσίασε τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Folli Follie. Όπως ανέφεραν, η προστασία είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα της εταιρείας προκειμένου αυτή να καταρτίσει και να υποβάλει στο δικαστήριο το σχέδιο εξυγίανσης.

  "Αν μπλοκαριστούν τα ταμειακά διαθέσιμα της η εταιρεία πέθανε", είπαν σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών τους. Όπως υποστήριξαν, εάν στην εταιρεία δεν δοθεί προστασία αυτή θα οδηγηθεί σε πτώχευση. Σημειώνοντας πως η εταιρεία χρειάζεται "μια ανάσα ζωής", ενώ προσέθεσαν πως οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της μπορεί να αποβεί καταστροφική.

  Με τους νομικούς από το γραφείο του κ. Βερβεσού (σ.σ. εκπροσωπεί τους εργαζόμενους), να δηλώνουν πως η στήριξη των εργαζομένων στην αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στον Πτωχευτικό δεν αποτελεί συγχωροχάρτι για τη διοίκησή της.

  Βέβαια, το κατά πόσο η Folli Follie θα καταφέρει εν τέλει να παραμείνει εν ζωή, θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία αναμένεται τη Δευτέρα. Ημέρα η οποία αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία, αφού ενδεχόμενη απορριπτική απόφαση από την πρόεδρο της έδρας στο αίτημα της Folli Follie για προστασία από τους πιστωτές της θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων, όπως υποστήριξαν στελέχη της αγοράς στο Capital.gr.

  Σημειώνεται πως προκειμένου να εξασφαλίσει τη λήψη των ζητηθέντων προληπτικών μέτρων, η  Folli Follie έλαβε και προσκόμισε στο Δικαστήριο την γραπτή υποστήριξη του 53,6% των μη εξασφαλισμένων πιστωτών της, συμπεριλαμβανομένων του Swiss Bondholder Trustee, των κατόχων Schuldschein και της Ad Hoc Committee των κατόχων των Exchangeable Euronotes.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων