Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Νοε-2018 08:23

  "Άμυνα" Λαμπρόπουλου στα Αττικά Πολυκαταστήματα

  "Άμυνα" Λαμπρόπουλου στα Αττικά Πολυκαταστήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Τη γραμμή άμυνάς της, στον επικείμενο πλειστηριασμό του 36%, που σήμερα ελέγχει η Folli Follie και έχει ενεχυριαστεί στις Τράπεζες, ετοιμάζει η πλευρά της ομάδας των βασικών μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα, ήτοι οι κ.κ. Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης και Σγουμπόπουλος που σήμερα ελέγχει το 56% της εταιρείας.

  Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Παρασκευή έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας, στην οποία μεταξύ των άλλων οι μέτοχοί της καλούνται να εγκρίνουν την κατάργηση ή/και τροποποίηση διατάξεων των άρθρων 20,23,35 και 36 του καταστατικού της αλλά και την αγορά ιδίων μετοχών.

  Αν και η πλευρά των βασικών μετόχων δεν συνδέει την αγορά ιδίων μετοχών με τον επικείμενο πλειστηριασμό του 36% της Αττικά Πολυκαταστήματα από τις Τράπεζες, εν τούτοις η έκτακτη γενική συνέλευση συμπίπτει χρονικά με τις εξελίξεις.

  Κάποιοι δε συνδέουν αυτές τις εξελίξεις και με την απροθυμία των Τραπεζών να στηρίξουν τη νέα αίτηση προστασίας της Folli Follie (σ.σ. συζητείται σήμερα Πέμπτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο), παρά το γεγονός ότι στην αίτηση ζητείται να εξαιρεθούν από την προστασία τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση σύστασης ενεχύρου της (σ.σ. αφορά το ποσοστό που ελέγχει η Folli Follie στην Αττικά Πολυκαταστήματα). Η Folli Follie διατηρεί υποχρεώσεις προς Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Τράπεζα Αττικής συνολικού ποσού 30,758 εκατ. ευρώ. 

  Ο αντίλογος, για τη στάση αυτή των Τραπεζών, είναι πως έτσι κατοχυρώνονται, διότι υπάρχει ο κίνδυνος οι ομολογιούχοι να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα για το ενέχυρο. Για το συγκεκριμένο ποσοστό, το οποίο ελέγχεται, το μεν 25,5% από τη Folli Follie και το δε 10,5% από την Folli Follie Συμμετοχών, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί επενδυτές μεταξύ των οποίων και οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα. Βέβαια δεν πρέπει να αποκλείεται σε πλειστηριασμό να βγει εν τέλει μόνο το 10,5% της Αττικά Πολυκαταστήματα και το υπόλοιπο να παραμείνει στα "χέρια” των Τραπεζών.

  Σήμερα οι βασικοί μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα ελέγχουν ποσοστό 56% της εταιρείας, με το υπόλοιπο να ελέγχεται από την Picar (θυγατρική της Πειραιώς), 4% από την Μορίς Ρίτσι Φρανσές ενώ το επίμαχο υπόλοιπο 36% το οποίο ανήκει στην Folli Follie έχει ενεχυριαστεί στις Τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Αττικής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ