Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2018 14:18

  Στ. Πιρπινιάς (HSBC): Έχουμε συνδεθεί στη συνείδηση του τραπεζικού κοινού με το wealth management

  Στ. Πιρπινιάς (HSBC): Έχουμε συνδεθεί στη συνείδηση του τραπεζικού κοινού με το wealth management
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

  H HSBC προσφέρει στους πελάτες της νέα προϊόντα, μεταξύ αυτών δυο αμοιβαία κεφάλαια χαμηλότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ούσα πλέον  η μόνη διεθνής Τράπεζα που παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα Τραπεζικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, τονίζει ο Στέλιος Πιρπινιάς, επικεφαλής Retail Banking & Wealth Management και Marketing της HSBC Ελλάδας. 

  - Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

  Σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πλέον η μόνη διεθνής Τράπεζα που παρέχει ένα ολοκληρωμένο φάσμα Τραπεζικών υπηρεσιών στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι είμαστε μέλος ενός Ομίλου με παρουσία σε 66 χώρες παγκοσμίως, ο οποίος εξυπηρετεί περισσότερους από 38 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως αποτελεί για εμάς το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. 
  Προτεραιότητα του Ομίλου HSBC είναι να χρησιμοποιεί την παγκόσμια τεχνογνωσία για να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών του και να τους συνδέει με ευκαιρίες ανά τον κόσμο. Με λίγα λόγια, αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους ιδιώτες πελάτες μας πρόσβαση σε ευρύ φάσμα προϊόντων και επενδυτικών υπηρεσιών, επωφελούμενοι από το διεθνές κύρος και την εμπειρία του Ομίλου.

  - Ποια είναι η θέση της HSBC στην ελληνική αγορά;

  Η στρατηγική Λιανικής Τραπεζικής της HSBC στην Ελλάδα είναι εστιασμένη και επικεντρώνεται στη συμβουλευτική Διαχείρισης Περιουσίας. Η HSBC έχει καταφέρει με σταθερά βήματα όλα αυτά τα χρόνια να συνδεθεί στη συνείδηση του τραπεζικού κοινού με το Wealth Management. 

  Στόχος μας είναι -μέσω της αποκλειστικής παγκόσμιας υπηρεσίας Premier- να παρέχουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται ευκαιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από ένα δυναμικό διεθνές προϊοντικό μίγμα, εστιάζοντας πάντα στην κάλυψη των προσωπικών τους αναγκών. Κύριος άξονας, λοιπόν, των υπηρεσιών μας είναι αυτό που στην HSBC αποκαλούμε "Προσωπική Οικονομία" του πελάτη. Επιδιώκουμε, δηλαδή, να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας σε ό,τι έχει αξία για αυτούς δηλαδή την οικογένεια, την καριέρα, το σπίτι και τις εμπειρίες που επιθυμούν να αποκτήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο χρησιμοποιούμε την παγκόσμια τεχνογνωσία μας και τα εργαλεία Wealth Management που διαθέτουμε για να πραγματοποιούμε αναλυτικό Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό στους Premier πελάτες μας, να ανακαλύπτουμε τις προσωπικές τους ανάγκες και να τους προτείνουμε εξατομικευμένες επενδυτικές λύσεις με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους.

  - Τι νέο παρέχει σήμερα η HSBC στους πελάτες της;

  Στην HSBC εστιάζουμε στη συμβουλευτική Διαχείρισης Περιουσίας προκειμένου να τους διευκολύνουμε να επικεντρωθούν σε όλα όσα έχουν πραγματικά σημασία για αυτούς, όπως η οικογένειά τους, ο προσωπικός τους χρόνος, τα ταξίδια τους.

  Σε αυτό το πλαίσιο, αυτή τη στιγμή παρέχουμε στους πελάτες μας μεγάλη γκάμα επενδυτικών και καταθετικών προϊόντων ενώ μέχρι το τέλος του έτους ισχύουν συγκεκριμένες προσφορές, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα σε υπάρχοντες και νέους πελάτες να επωφεληθούν από τη διεθνή τεχνογνωσία της HSBC. 

  Σύμφωνα με τη φιλοσοφία μας κάθε πελάτης έχει ξεχωριστές ανάγκες, οπότε προτείνω πάντα σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα να επισκεφθούν κάποιο από τα καταστήματά μας, ώστε να τους παρουσιάσουμε εξατομικευμένες λύσεις με βάση το προφίλ τους.  

  Ένα προϊόν το οποίο αξίζει να αναφέρω καθώς κατά τη γνώμη μου είναι ιδιαιτέρως καινοτόμο είναι τα δυο αμοιβαία κεφάλαια χαμηλότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της HSBC Global Asset Management, τα οποία ξεκινήσαμε πρώτοι να προσφέρουμε σε ιδιώτες στην Ελλάδα. 

  Μέσα από τις συζητήσεις μας με τους πελάτες μας διαπιστώσαμε ότι πλέον κατανοούν ότι οι οργανισμοί που διεξάγουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τηρώντας υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας και εταιρικής υπευθυνότητας έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να φέρουν υπεραξίες μακροπρόθεσμα. Αφού εντοπίσαμε αυτή τη νέα τάση ξεκινήσαμε να προσφέρουμε στην Ελλάδα τα δύο αμοιβαία κεφάλαια χαμηλότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της HSBC Global Asset Management. Τα αμοιβαία κεφάλαια αυτά επιτρέπουν στους πελάτες να επενδύουν σε εταιρείες οι οποίες αξιολογούνται όχι μόνο με βάση την επιχειρηματική τους ανάπτυξη, αλλά και το ενεργειακό τους αποτύπωμα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων