Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2018 13:08

  Παναγιωτάκης: Δουλεύουμε για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της ΔΕΗ

  Παναγιωτάκης: Δουλεύουμε για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της ΔΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Τα αποτελέσματα του γ' τριμήνου θα επηρεαστούν από την άνοδο της οριακής τιμής του συστήματος και την αύξηση των τιμών των ρύπων, όμως το λειτουργικό περιθώριο EBITDA δε θα μηδενιστεί, ανέφερε προ ολίγου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της παραγωγής και εμπορίου της Bουλής. 

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εργάζεται μαζί με την κυβέρνηση προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία της επιχείρησης για την τρέχουσα χρήση, χωρίς κατά το δυνατόν να επιβαρυνθεί η κατανάλωση.

  Όλοι όσοι συναλλάσσονται με τη ΔΕΗ πρέπει να είναι ικανοποιημένοι, πλην των μετόχων μας, οι οποίοι για χρόνια δεν έχουν λάβει μέρισμα και αυτό πρέπει να αλλάξει ανέφερε ο ίδιος. 

  Ενδιαφέρον εξάλλου παρουσιάζουν οι αναφορές τόσο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, όσο και του κ. Παναγιωτάκη για τη μονάδα του Αμύνταιου, η οποία περιλαμβάνεται στον μακροπρόθεσμο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας που παρουσιάστηκε από το ΥΠΕΝ. 

  Η ΔΕΗ έχει γίνει αποδέκτης 4 προτάσεων από μεγάλους ομίλους (Μυτιληναίος, Κοπελούζος, ΤΕΡΝΑ και Ιντρακάτ) ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης που προανήγγειλε τη διενέργεια διαγωνισμού για την αναβάθμιση ενεργειακά και περιβαλλοντικά της μονάδας. Υπάρχει αρκετός λιγνίτης για να λειτουργήσει η μονάδα, έχουμε αναδείξει τις επιπτώσεις από το κλείσιμό της όχι μόνο για τους κατοίκους και την απασχόληση αλλά και για την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, πιστεύω ότι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμφωνήσουν, δεν είναι παράλογοι για να συνεχίσει να λειτουργεί η μονάδα. 

  Για το θέμα της αποεπένδυσης, τόσο ο κ. Σταθάκης όσο και ο κ. Παναγιωτάκης ανέφεραν ότι η διαδικασία είναι εντός χρονοδιαγράμματος και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την επιτυχία του εγχειρήματος. Δεν υπάρχει plan b καταφέραμε και αυτό είναι επιτυχία να κρατήσουμε το πιο κερδοφόρο κομμάτι της ΔΕΗ που είναι τα νερά εκτός πώλησης, ανέφερε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας ότι η επιτυχία της αποεπένδυσης είναι κομβική συνολικά για την αγορά αφού θα οδηγήσει στην κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ αλλά και στη συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση για το μονοπώλιο στο λιγνίτη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων