Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Νοε-2018 07:36

  Τζαννετάκης: Η αγορά γνωρίζει 18 χρόνια ποια είναι η Motor Oil

  Τζαννετάκης: Η αγορά γνωρίζει 18 χρόνια ποια είναι η Motor Oil
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Οι πρόσφατες εξαγορές της Μότορ Όιλ βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης που έκανε χθες η διοίκηση του ομίλου στους αναλυτές για τα αποτελέσματα του γ τριμήνου. Τα κύρια μηνύματα που εξέπεμψε ο αν. διευθύνων σύμβουλος κ. Π. Τζαννετάκης, ήταν ότι ο όμιλος έχει συγκεκριμένη επιχειρησιακή στρατηγική, η οποία δεν αλλάζει και ότι η έμφαση και κύρια δραστηριότητα της ΜΟΗ παραμένει ο κλάδος της διύλισης. Τα πράγματα ξέφυγαν λίγο από την πραγματική τους διάσταση, οι εξαγορές αυτές δημιουργούν συνέργειες και δεν επηρεάζουν την δραστηριότητά μας, είμαστε και παραμένουμε διυλιστήριο και ενεργειακή εταιρεία. Η εταιρεία είναι καλά προετοιμασμένη να εκτελέσει αυτές τις εξαγορές που λειτουργούν συμπληρωματικά και έγιναν σε ελκυστικά επίπεδα, ανέφερε η διοίκηση της ΜΟΗ. 

  Και βέβαια οι εξαγορές αυτές δε θα απασχολήσουν κεφάλαια της εταιρείας, ούτε θα επηρεάσουν τη μερισματική πολιτική του ομίλου, υπογράμμισε με έμφαση η διοίκηση, απαντώντας σε ανησυχίες που είχαν εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες σε εκθέσεις αναλυτών. 

  Σε σχέση με τις πρόσφατες εξαγορές αισθανόμαστε ότι η κατάσταση ξέφυγε. Η αγορά γνωρίζει την εταιρεία και τη στρατηγική της εδώ και χρόνια. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι ώστε να εκτελέσουμε αυτές τις εξαγορές, που λειτουργούν συμπληρωματικά στις δραστηριότητές μας και έγιναν σε ελκυστικά επίπεδα

  Επίσης στη χθεσινή ενημέρωση η διοίκηση της ΜΟΗ προανήγγειλε νέα μεγάλη επένδυση, οι λεπτομέρειες, το ύψος και το χρονοδιάγραμμα της οποίας θα ανακοινωθούν στις αρχές του επόμενου έτους που θα αφορά στην αγορά της διύλισης. 

  Η ΜΟΗ έχει 18 χρόνια παρουσίας ως δημόσια εταιρεία, είναι ξεκάθαρο το ποιες είναι οι προθέσεις μας, ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Τζαννετάκης.

  Σχολιάζοντας πιο συγκεκριμένα την εξαγορά της IBG, η διοίκηση της ΜΟΗ τόνισε ότι θα βοηθήσει στην επέκταση του ομίλου στην εγχώρια αγορά της λιανικής και ιδιαίτερα στην αξιοποίηση των προγραμμάτων πιστότητας στη λιανική. Αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής για επέκταση στον κλάδο των logistics. Επίσης ο αν. διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισε ότι η IBG είναι μια επενδυτική τράπεζα, η οποία δεν έχει έκθεση σε NPLs ή άλλα προβλήματα. 

  Για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, υπογραμμίστηκε ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα κανάλια στην Ελλάδα με μικρή μόχλευση και θετική λειτουργική κερδοφορία της τάξης των 2 έως 3 εκ. ευρώ. Μας ενδιαφέρει ότι δεν έχει ζημιές και ότι έχει χαμηλό δανεισμό και καλή απόδοση. Η επένδυση εμφανίζει συμπληρωματικότητα για τον όμιλο στη λιανική ενώ η εξαγορά θα ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους και δεν απαιτεί επιπλέον επένδυση. 

  Για τη μερισματική πολιτική, ο κ. Τζαννετάκης τόνισε ότι η προσέγγιση του ομίλου είναι μακροπρόθεσμη και ότι δεν αλλάζει. Το μέρισμα σχετίζεται με το πως πάει η εταιρεία και η οικονομία, θέλουμε να κρατάμε τους μετόχους μας ευχαριστημένους αυτό είναι στη φιλοσοφία του ομίλου, τόνισε. 

  Τέλος ερωτηθείς σχετικά ο αν. διευθύνων σύμβουλος της ΜΟΗ, τόνισε ότι ο όμιλος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από τα ναυτιλία και τον νέο κανονισμό του ΙΜΟ για χρήση καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο. Στόχος και προσδοκία της ΜΟΗ είναι να προσαρμοστεί στις συνθήκες που δημιουργούνται στην αγορά και να επωφεληθεί πιθανών ευκαιριών. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων