Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Νοε-2018 08:24

  Folli Follie: Δεσμεύσεις ζητά η PwC για να αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο

  Folli Follie: Δεσμεύσεις ζητά η PwC για να αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Νίκου Χρυσικόπουλου – Αλεξάνδρας Γκίτση

  Ρητές και έγγραφες δεσμεύσεις για τη διασφάλιση συνθηκών πλήρους ανεξαρτησίας για την υλοποίηση του έργου της έχει ζητήσει η PwC, προκειμένου να συζητήσει την αποδοχή ή μη της πρότασης ανάληψης του επανελέγχου των αναθεωρημένων ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τη διαχειριστική χρήση 2017 της Folli Follie.

  Οι δεσμεύσεις αυτές αφορούν πρωτίστως στη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση της διοίκησης Κουτσολιούτσου ή των μελών της οικογένειας με την ιδιότητα των βασικών μετόχων στο στάδιο των ελέγχων. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα εταιρείες του μεγέθους της Rothschild και της ΕΥ διέκοψαν τη συνεργασία τους με τη Folli Follie, με την τελευταία να επικαλείται "ελλιπή συνδρομή της εταιρείας στο έργο μας".

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί επίσης υψηλότατη αμοιβή λόγω του χρονικού περιθωρίου που ζητείται προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο του επανελέγχου που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για τη βιωσιμότητα της εταιρείας.. Σημειώνεται ότι η διοίκηση της FFG στη πρόσφατη επαναληπτική τακτική γ.σ. ανέφερε πως εργάζεται προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να αρθεί το αδιέξοδο.

  Επί του παρόντος δεν έχει γίνει σαφές εάν θα αποδεχθεί η PwC το έργο του επανελέγχου (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες έχουν βολιδοσκοπηθεί και άλλες ελεγκτικές εταιρείες), ούτε εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Ωστόσο είναι δεδομένο πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά απαιτητικό έργο, που θα πραγματοποιηθεί υπό πίεση χρόνου, δεδομένου ότι ο όμιλος Folli Follie περιλαμβάνει συνολικά 45 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες σε διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο.

  Ήδη, αναφέρουν πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται η σύνταξη της αίτησης προληπτικών μέτρων προστασίας του άρθρου 106α, ώστε η εταιρεία να μην παραμένει εκτεθειμένη απέναντι στους πιστωτές της. Όλα δείχνουν πάντως πως θα προηγηθεί η διαδικασία πώλησης του ποσοστού (36%) της Αττικά Πολυκαταστήματα που έχει ενεχυριαστεί στις τράπεζες έναντι δανείων.

  Πληροφορίες που έχει μεταφέρει το Capital.gr. και το "Κεφάλαιο", υποστηρίζουν πως στόχος των τραπεζών είναι ο πλειστηριασμός του συγκεκριμένου ποσοστού να γίνει άμεσα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η εταιρεία να καταθέσει νέα αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα και να λάβει εκ νέου προστασία από τους πιστωτές της.

  Σε μια τέτοια περίπτωση οι τράπεζες θα βρεθούν εκ νέου στην ίδια θέση που είχαν βρεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεν θα έχουν δυνατότητα αντίδρασης, κάτι που φυσικά δεν επιθυμούν. Πιθανότατα αυτό να μην επιθυμεί ούτε και η Folli Follie διότι θα ήταν πιο εύκολο να βρεθεί στο δικαστήριο χωρίς να έχει απέναντί της τις τράπεζες.

  Σημειώνεται πως οι Alpha Bank, Eurobank, ΕΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς και η Τράπεζα Αττικής στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν προχωρήσει στην καταγγελία των δανείων που είχαν χορηγήσει στη Folli Follie Group. Όλα δείχνουν πως ανάμεσα στους υποψηφίους διεκδικητές του ποσοστού των Αττικών Πολυκαταστημάτων που θα βγει στον πλειστηριασμό, θα είναι μετά βεβαιότητας η ομάδα των βασικών μετόχων της εταιρείας, δηλαδή οι κ.κ. Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης και Σγουμπόπουλος.

  Η εταιρεία είναι μια από τις κερδισμένες του ελληνικού λιανεμπορίου. Πέρυσι οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 6% σε σχέση με το 2016 αγγίζοντας τα 180 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της ανήλθαν στα 12 εκατ. ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, η Αττικά Πολυκαταστήματα που λειτουργεί σε πέντε σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πέτυχε αύξηση 3,5% στις πωλήσεις της, αύξηση που πριμοδοτήθηκε από την αύξηση κατά 22% των tax free πωλήσεων εντός των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων