Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Νοε-2018 07:50

  Ποιος μπλοκάρει την αναδιάρθρωση της Καλλιμάνης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ποιος μπλοκάρει την αναδιάρθρωση της Καλλιμάνης

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Κοντά τρεις μήνες μετά την πραγματοποίηση της τακτικής της γενικής συνέλευσης, η οποία μεταξύ των άλλων ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές της καταστάσεις, οι μέτοχοι της Καλλιμάνης, καλούνται να τις επανεγκρίνουν. Επίσης καλούνται να επανεγκρίνουν την έκθεση διαχείρισης του διοικητικού συμβουλίου και το πιστοποιητικό ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή, λόγω αναμόρφωσης κονδυλίων των οικονομικών καταστάσεων. 


  Σχετική πρόσκληση για τη διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, η οποία έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου, έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ. Στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, πάντως δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη, οι οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2017, τις οποίες οι μέτοχοί της καλούνται να επανεγκρίνουν, ούτε οι οικονομικές καταστάσεις του 2016.

  Την ίδια στιγμή στον "αέρα” παραμένει η εξυγίανση της εταιρείας η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους βασικούς πιστωτές της, τις τράπεζες, και την Pillarstone, πάνω από μια διετία. Πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων υποστηρίζουν πως η νέα καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στις αξιώσεις που έχει προβάλει η Τράπεζα Αττικής η οποία ζητά να βγει από το "κάδρο" (σ.σ. συμμετέχει με 5 εκατ. ευρώ σε ομολογιακό δάνειο που έχει συνάψει η εταιρεία), παίρνοντας τα λεφτά για τα οποία έχει άνοιγμα στην εταιρεία.

  Το σχέδιο για την Καλλιμάνης που βρίσκεται στο τραπέζι των πιστωτριών τραπεζών, προβλέπει όπως η διάσωση αυτής θα γίνει μέσω του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα και ότι το 99% του μετοχικού της κεφαλαίου θα περάσει υπό τη διαχείριση της Πλατφόρμας και των πιστωτριών τραπεζών μέσω κεφαλαιοποίησης χρεών. Σε ό,τι αφορά τους σημερινούς μετόχους της, την οικογένεια Καλλιμάνη, αυτοί θα παραμείνουν στην εταιρεία με ποσοστό 1% και στο διοικητικό συμβούλιο αυτής.

  Σε ό,τι αφορά τις οφειλές προς το Δημόσιο, τους εργαζόμενους και τις τράπεζες, το σχέδιο, προβλέπει πλήρη εξόφληση των χρεών σε εργαζόμενους και Δημόσιο και "κούρεμα” πάνω από 50% στα χρέη προς τις Τράπεζες προκειμένου αυτά να υποχωρήσουν στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ το σχέδιο προβλέπει και ένεση ρευστότητας με 10-12 εκατ. ευρώ, ως κεφάλαιο κίνησης.

  Η εταιρεία "Καλλιμάνης", βαρύνεται με συνολικό δανεισμό 59 εκατ. ευρώ, με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά της στοιχεία (σ.σ. ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός είναι αυτός της χρήσης του 2015). Το 2015 ο τζίρος της σε επίπεδο ομίλου υποχώρησε στα 39,383 εκατ. ευρώ από 41,178 εκατ. ευρώ ενώ οι ζημιές διευθύνθηκαν στα 7,574 εκατ. ευρώ από ζημιές 5,172 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων