Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Νοε-2018 17:39

  Η ELPEN στη διεθνή έκθεση φαρμάκου CPhI

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Δυναμική ήταν η παρουσία της ELPEN στη διεθνή έκθεση CPhI, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2018 στη Μαδρίτη. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις στο χώρο του φαρμάκου, η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν και των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

  Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της φαρμακοβιομηχανίας, συμμετείχε για 9η συνεχόμενη χρονιά στη CPhI, δίνοντας και φέτος παρόν στο κεντρικό Hall της έκθεσης με περίπτερο 136 τ.μ, το οποίο επισκέφτηκαν περισσότερες από 500 εταιρείες. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης στελέχη της εταιρείας, προερχόμενα κυρίως από τα τμήματα Business Development και R&D, πραγματοποίησαν συναντήσεις με περισσότερες από 300 εταιρείες.

  Η ΕLPEN, όπως σημειώνει, αναγνωρίζει ως μεσοπρόθεσμο στρατηγικό της στόχο την εδραίωσή της ως μια ανταγωνιστική ελληνική φαρμακοβιομηχανία ευρωπαϊκών προδιαγραφών με σημαντικές επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, με εξαγωγές σε όλο τον κόσμο και με ερευνητικές δομές, που στελεχώνονται από Έλληνες επιστήμονες. Οι πωλήσεις της εταιρείας στο εξωτερικό αγγίζουν το 14% του κύκλου εργασιών της, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ και προκύπτει από πωλήσεις περισσότερων από 20 σκευασμάτων σε περισσότερες από 25 χώρες.Εμφανίζει εξαγωγική δραστηριότητα σε 18 χώρες στην Ευρώπη και 41 παγκοσμίως.

  Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ELPEN στη CPhI, ο Head of International Business, κ. Λευτέρης Τρύφων, ανέφερε "Το πιο σημαντικό μήνυμα της φετινής έκθεσης ήταν η επιβεβαίωση ότι η στρατηγική και τα προϊόντα μας συμβαδίζουν με τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς και των πελατών μας. Αυτό σε συνδυασμό με την ισχυρή στελέχωση των εμπλεκόμενων τμημάτων μας καθιστά άκρως ανταγωνιστικούς. Είμαι αισιόδοξος ότι η θετική πορεία της ΕLPEN στις αγορές του εξωτερικού θα ενισχυθεί περαιτέρω καθώς προετοιμαζόμαστε και ενεργούμε εδώ και αρκετό καιρό προς αυτήν την κατεύθυνση".

  Σχολιάζοντας την παρουσία τριάντα ελληνικών εταιρειών στη CPhI, , ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ της ELPEN και Πρόεδρος της Π.Ε.Φ, κ.Θεόδωρος Τρύφων, ανέφερε "Σε ένα διαφοροποιημένο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στην κορυφαία αυτή διοργάνωση έδειξαν τη δυναμικότητα που έχει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αλλά και οι έλληνες επιστήμονες, καθώς επίσης και οι ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες μέσα στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Το γεγονός αυτό επισημαίνει εμφατικά την ανάγκη ύπαρξης ενός ορθολογικού και διαφανούς μοντέλου συνολικής πολιτικής, που θα στηρίξει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, θέτοντας τις βάσεις για την απελευθέρωση της δυναμικής τους".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων