Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Νοε-2018 16:20

  Στις 16 Νοεμβρίου η μέρα της κρίσης για το deal ΕΠΑ – Shell

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στις 16 Νοεμβρίου η μέρα της κρίσης για το deal ΕΠΑ – Shell

  Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να εξετάσει την έγκριση της εξαγοράς των μετοχών της εταιρείας Shell στην ΕΠΑ Αττικής και την ΕΔΑ Αττικής, από τη ΔΕΠΑ

  Η γενική διεύθυνση προτείνει στην εισήγησή της την έγκριση της εξαγοράς από την ΕΠΑΝΤ σημειώνοντας ότι δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

  Η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων μερών.

  Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

  Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 16 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 10.00 προκειμένου να εξετάσει τη συμβατότητα της από 16.07.2018 γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στον τομέα του αερίου, στις οριζόντιες και κάθετες αγορές που η εν λόγω συγκέντρωση αφορά. Η υπό κρίση συγκέντρωση αφορά ειδικότερα στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου (μετατροπή από κοινό έλεγχο σε αποκλειστικό) από την εταιρία ΔΕΠΑ επί των εταιριών (α) ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, και (β) ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ.
  Με την  υποβληθείσα  εισήγηση προτείνεται να  εγκριθεί από την Επιτροπή , κατ’ άρθρο 8 παρ. 4-6 του Ν. 3959/2011, η εν θέματι  συγκέντρωση, δεδομένου ότι, η συγκέντρωση, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 Ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

  Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκόμενων μερών.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων