Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Οκτ-2018 16:47

  Σε μπλοκ το 9,6% των παλαιών μετόχων και στη Σελόντα

  Σε μπλοκ το 9,6% των παλαιών μετόχων και στη Σελόντα
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα βήματα της Νηρεύς, οι παλαιοί μέτοχοι της Σελόντα αποφάσισαν να λειτουργούν εφεξής συνδυασμένα και από κοινού (en bloc) σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την πώληση του συνόλου των μετοχών που τα συμβαλλόμενα μέρη κατέχουν στην εταιρεία.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τους Ιωάννη Στεφανή, (κάτοχο του 3,52% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), τον Βασίλη Στεφανή (ποσοστό 1,59%), Γιάννη Ανδριανόπουλο (ποσοστό 0,45%) και την Linnaeus Capital Partners που κατέχει το 4,04% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Συνολικά οι παραπάνω μέτοχοι της Σελόντα κατέχουν το 9,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας.

  Η απόφαση να λειτουργήσουν σε μπλόκο συνδέεται με την επικείμενη πώληση των ποσοστών που κατέχουν οι τράπεζες στη Σελόντα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε και ανέδειξε το σχήμα America - Mubadala ως προτιμητέο επενδυτή. Η διαδικασία πώλησης των τραπεζικών συμμετοχών και δανείων στη Σελόντα, όπως και στον Νηρέα, βρίσκεται στο στάδιο των εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές.

  Όπως έχει γράψει το Capital.gr και στην περίπτωση του Νηρέα (όπου οι παλαιοί μέτοχοι συγκρότησαν μπλοκ που αντιστοιχεί στο 12,2% του μετοχικού κεφαλαίου), στόχος των παλαιών μετόχων της Σελόντα είναι να "ελεγχθεί" η όλη διαδικασία της δημόσιας πρότασης και ιδίως το σκέλος του τιμήματος. Οι αδελφοί Στεφανή μαζί με τον Γ. Ανδριανόπουλο είχαν ιδρύσει τη Σελόντα και επί σειρά ετών κατείχαν διοικητικές θέσεις, ενώ η Linnaeus, η εταιρεία του εκλιπόντα Γεωργιανού επιχειρηματία Kahka Bendukidze, είχε αποκτήσει μετοχές της Σελόντα (αλλά και του Νηρέα) επιδιώκοντας, χωρίς να το πετύχει, προ δεκαετίας να φέρει εις πέρας μια τριπλή συγχώνευση μεταξύ Νηρέα, Σελόντα και Δία.

  Σημειώνεται ότι μετοχές που κατείχε η Linnaeus, καθώς και ο έλεγχος του fund έχουν περάσει στους κληρονόμους του Bendukidze, τη σύζυγο και το γιο του εκλιπόντος. Ο υιός Bendukidze εμφανίζεται να έχει αναλάβει το σκέλος των διαπραγματεύσεων με τους υπόλοιπους μετόχους της Νηρεύς.

  Όπως και στην περίπτωση του Νηρέα, κινήσεις των παλαιών μετόχων στη Σελόντα θεωρείται ότι έχουν περιορισμένο ορίζοντα, καθώς λόγω των σχεδιαζόμενων ΑΜΚ και συγχωνεύσεων σε Νηρέα, Σελόντα και Ανδρομέδα τα ποσοστά τους θα υποστούν dilution.

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

  Η εταιρεία με την επωνυμία "Ιχθυοτροφεία Σελόντα Ανώνυμος Εταιρεία Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων" ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό, ότι στις 26.10.2018 έλαβε από τη νόμιμη εκπρόσωπο της μετόχου εταιρείας με την επωνυμία "Linnaeus Capital Partners B.V" ως εκπρόσωπος αφενός της εν λόγω εταιρείας και αφετέρου των μετόχων Ιωάννη Στεφανή, Βασίλη Στεφανή και Γιάννη Ανδριανόπουλο ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

  Οι μέτοχοι της εταιρείας:

  1. Ιωάννης Στεφανής, μέτοχος μειοψηφίας, κάτοχος εμμέσως ή αμέσως 8.635.985 ονομαστικών μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 3,52% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας

  2. Βασίλης Στεφανής, μέτοχος μειοψηφίας, κάτοχος εμμέσως ή αμέσως 3.900.665 ονομαστικών μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 1,59% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας

  3. Γιάννης Ανδριανόπουλος, μέτοχος μειοψηφίας, κάτοχος εμμέσως ή αμέσως 1.093.440 ονομαστικών μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,45% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας

  4. "Linnaeus Capital Partners B.V" μέτοχος μειοψηφίας, κάτοχος 9.909.743 ονομαστικών μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,04% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας,

  ανακοινώνουν, ότι συμφώνησαν να ενεργήσουν συνδυασμένα και από κοινού (en bloc) σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για την πώληση του συνόλου των μετοχών που τα συμβαλλόμενα μέρη κατέχουν στην εταιρεία.

  Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων