Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Οκτ-2018 07:58

  Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για τη Forthnet

  Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για τη Forthnet
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Σήμερα το απόγευμα εκπνέει η προθεσμία, έπειτα από αρκετές παρατάσεις, κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την πώληση των συμμετοχών και των δανείων που κατέχουν οι τράπεζες στη Forthnet. Εκτίμηση είναι πως αυτή τη φορά η διαδικασία δεν θα παραταθεί, εκτός εάν προκύψει νέα ανατροπή της τελευταίας στιγμής.

  Κύκλοι της Nomura International, της εταιρείας που έχει αναλάβει για λογαριασμό των τραπεζών την υλοποίηση του διαγωνισμού, ανέμεναν πως τελικώς αμφότεροι οι διεκδικητές θα καταθέσουν προσφορά, κάτι που μένει να διαπιστωθεί. Ζητούμενο, σε κάθε περίπτωση αποτελούν τα χαρακτηριστικά της κάθε πρότασης, τις οποίες θα κληθούν να αξιολογήσουν σύμβουλοι και πωλητές.

  Η περίπτωση της Forthnet θεωρείται μια από τις πλέον απαιτητικές από όσες χειρίζονται οι τράπεζες, στο πλαίσιο του NPL Forum, της διατραπεζικής πλατφόρμας που έχει συσταθεί για τη διαχείριση των κοινών πιστούχων. Μείζον, λόγου χάρη, είναι το εύρος των ρυθμίσεων (κουρέματος) στα δάνεια της Forthnet που είναι διατεθειμένες να δεχθούν οι τράπεζες.

  Όπως έχει γράψει το Capital.gr., στην εξίσωση υπάρχουν πολλές μεταβλητές και το όποιο αποτέλεσμα δεν μπορεί να προδικαστεί καθώς οι τράπεζες θα κληθούν να συναινέσουν ή όχι σε δύσκολες αποφάσεις, ενώ και οι δύο υποψήφιοι επενδυτές εισέρχονται στην τελική ευθεία με διαφορετική προσέγγιση.

  Η πλευρά των Vodafone/Wind, λόγου χάρη, εμφανίζεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για το τηλεπικοινωνιακό σκέλος της εταιρείας. Η WIND έχει αναπτύξει ένα διαφορετικό μοντέλο μετά και την επιτυχημένη είσοδό της στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με τη WIND VISION.

  Έχοντας ήδη καταγράψει 10 τρίμηνα ανάπτυξης με θετικό πρόσημο σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, η WIND συνεχίζει τις επενδύσεις της σε δίκτυα νέας γενιάς (4G, 4G+, οπτικές ίνες), εστιάζοντας σε υπηρεσίες σύγκλισης με στόχο να καταγράψει την τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου.

  Αντίστοιχα, η Vodafone που βρίσκεται σε διαδικασία ενσωμάτωσης της CYTA Ελλάδος, πρόσφατα

  παρουσίασε την νέα πλατφόρμα Vodafone TV και τις συνδυαστικές υπηρεσίες που θα προσφέρει. Πρόκειται για μια πλατφόρμα περιεχομένου που συνδυάζει απεριόριστο θέαμα και μοναδικές λειτουργίες, ενώ διατίθεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως δικτύων και τεχνολογιών, είτε μέσω σταθερής γραμμής, είτε μέσω mobile δικτύων.

  Σε ό,τι αφορά τον Antenna Group που στο παρελθόν, επί εποχής Nethold, είχε διατελέσει μέτοχος της συνδρομητικής πλατφόρμας της Nova, επιθυμεί να ενισχύσει το αποτύπωμά του στην εγχώρια αγορά των media, σε Ελλάδα και Βαλκάνια, διαθέτοντας ήδη σημαντική δραστηριότητα και εμπειρία στο σκέλος του pay tv. Η Antenna TV Pay προμηθεύει με πρόγραμμα κυρίως του Ant1 τα τηλεοπτικά κανάλια στις ΗΠΑ (ANT1 Prime), Αυστραλία (ANT1 Pacific, Blue Channel) και την Ευρώπη (ANT1 Europe).

  Στις δεσμευτικές προσφορές για τη Forthnet θα προσμετρηθούν τόσο το σημαντικό μερίδιο αγοράς και η συνδρομητική βάση που διαθέτει, όσο και το σύνολο του δανεισμού της. Στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, ο όμιλος αριθμούσε 952 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, 672 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 556 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 396 χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής, καθώς η στρατηγική απόφαση της διοίκησης για χονδρική διάθεση του premium αθλητικού και κινηματογραφικού περιεχομένου στους τελικούς καταναλωτές μέσω περισσοτέρων παρόχων Pay TV στην Ελλάδα και την Κύπρο, άρχισε να αποδίδει καρπούς.

  Η Nova κατάφερε να διατηρήσει την αποκλειστικότητα του 75%-80% της εμπορικής αξίας του ελληνικού πρωταθλήματος και τις τρεις κορυφαίες εμπορικά ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό) και από την άλλη πλευρά πέτυχε σημαντική μείωση του κόστους της κατά περίπου 25% για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων