Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Οκτ-2018 15:52

  Folli Follie: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί Βαρθαλίτη – Μπεγιέτη

  Folli Follie: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί Βαρθαλίτη – Μπεγιέτη
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων (μετοχές, ομόλογα κλπ) των κ.κ. Βαρθαλίτη και Μπεγιέτη, ορκωτού λογιστή της Ecovis που υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το 2017 και του CFO της FF Sourcing Group, της θυγατρικής του ομίλου στο Χονγκ Κονγκ που ενσωμάτωνε τις ασιατικές δραστηριότητες αντίστοιχα, ζήτησε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

  Τη δέσμευση ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης ο οποίος διενεργεί την έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση. Το βούλευμα απεστάλη σήμερα στα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και σε χρηματιστηριακές εταιρείες, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες για το "πάγωμα" των λογαριασμών των δύο εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης Folli Follie. 

  Ο Γιώργος Βαρθαλίτης ως ορκωτός ελεγκτής της εταιρείας Ecovis επί σειρά ετών έχει διενεργήσει τον απαιτούμενο έλεγχο στις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie Group. Συγκεκριμένα, για τη χρήση 2017 τον οικονομικό έλεγχο πραγματοποίησε η Ecovis VNT Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ με διακριτικό τίτλο Εcovis VNT Auditing SA, η οποία διορίστηκε για πρώτη φορά ως ελεγκτής με απόφαση της γ.σ. της εταιρείας τον Μάιο του 2015. Τον έλεγχο επί των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2017 υπέγραψε ο ορκωτός ελεγκτής Γ. Βαρθαλίτης. Ο τελευταίος συνεργάζεται από το 1993 με την Folli Follie, με ένα μικρό χρονικό διάλειμμα την περίοδο 2012-2015. 

  Υπενθυμίζεται πως εκ των υστέρων ανακλήθηκε η γνώμη ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών της Folli Follie, της εταιρείας Ecovis και του ελεγκτή Γ. Βαρθαλίτη, ο οποίος είχε διατυπώσει "γνώμη χωρίς επιφύλαξη". Στην επιστολή ανάκλησης, ο ελεγκτής εκ των υστέρων έκανε λόγο για αδυναμία έκφρασης γνώμης αναφορικά με τα οικονομικά δεδομένα της ασιατικής θυγατρικής του ομίλου, της FFG Sourcing Limited.

  Αντίστοιχα, ο Ιωάννης Μπεγιέτης έχει διατελέσει επί σειρά ετών στέλεχος της Folli Follie. Προσελήφθη στην εταιρεία το 2006 ως οικονομικός διευθυντής και στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα CFO στην θυγατρική FF Sourcing Group που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, υπογράφοντας τους ισολογισμούς της. Η εν λόγω εταιρεία (πρώην Folli Follie Hong Kong Limited),) ενσωμάτωνε όλες τις δραστηριότητες της FF στην περιοχή της Ασίας, Ειρηνικού και Κίνας (APAC), οι οποίες έχει καταγραφεί από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν ότι είχαν παραποιηθεί. 

  Η FF Group Sourcing, μέσω της οποίας περνούσαν οι δραστηριότητες πάνω από δέκα άλλων εταιρειών του ομίλου σε Ασία και μη, όπως καταγράφηκε στα πορίσματα της Α&Μ και της ΕΛΤΕ, αποτελούσε στην πραγματικότητα ένα λογιστικό κατασκεύασμα που ενοποιούσε ανύπαρκτους τζίρους και πραγματοποιούσε δανειακές διευκολύνσεις με μηδενικό επιτόκιο και χωρίς εξασφαλίσεις.

  Είχε προηγηθεί προ 15θήμερου αντίστοιχη παραγγελία για τη δέσμευση των λογαριασμών των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου, βασικών μετόχων και επικεφαλής του ομίλου. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση ζητήθηκε γιατί, όπως αναφέρει το βούλευμα, ο οικονομικός διευθυντής έστελνε "παραποιημένα οικονομικά στοιχεία από την Ασία" και ο ορκωτός λογιστής "τα ενέκρινε". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων