Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Οκτ-2018 10:55

  Περισσότερο χρόνο θα ζητήσει η ΕΤΕ από την ΕΕ για το σχέδιο αναδιάρθρωσης

  Περισσότερο χρόνο θα ζητήσει η ΕΤΕ από την ΕΕ για το σχέδιο αναδιάρθρωσης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες πωλήσεις assets θα ζητήσει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει εγκρίνει η ΕΕ, ανέφεραν δύο τραπεζίτες στο Reuters.

  Η Εθνική Τράπεζα πουλάει assets στα Βαλκάνια, στα οποία περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες στη Βουλγαρία, στην Αλβανία, στη Ρουμανία και στην Τουρκία, καθώς συρρικνώνεται για να εστιάσει στις εγχώριες τραπεζικές δραστηριότητες.

  Αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τις πωλήσεις πέραν του τελεσίγραφου στα τέλη του 2018, που είχε συμφωνηθεί με τις αρχές.

  Αυτά τα assets περιλαμβάνουν θυγατρικές στην Κύπρο, στη Ρουμανία, στην ΠΓΔΜ καθώς και τον ασφαλιστικό βραχίονα της Εθνικής Τράπεζας.

  Την προηγούμενη εβδομάδα η Εθνική ολοκλήρωσε τις συνομιλίες με την κινεζική Gongbao για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στην Εθνική Ασφαλιστική.

  Η Goldman Sachs και η Morgan Stanley είχαν ρόλο συμβούλου της Εθνικής για την πώληση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων.

  Όπως ανέφερε ένας τραπεζίτης, "δύο μόλις μήνες πριν από το τέλος του 2018, δεν είναι αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί το σχέδιο". Επομένως, θα πρέπει να αναφερθεί στην Κομισιόν, πρόσθεσε ο ίδιος. "Η Εθνική Τράπεζα ετοιμάζει μια πρόταση για το χρονικό πλαίσιο που θέλει ώστε να ολοκληρώσει το σχέδιό της".

  Στο σχέδιο, η Εθνική Τράπεζα θα εξηγεί γιατί οι προγραμματισμένες πωλήσεις assets δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα περιγράφει τα επόμενα βήματα, προσβλέποντας σε μια παράταση της προθεσμίας.

  Εκτός από την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Τράπεζα ψάχνει για αγοραστές για την Stopanska Banka στην ΠΓΔΜ, στην οποία κατέχει το 35%.

  Σχεδιάζει ακόμη να πουλήσει δραστηριότητες στην Κύπρο και να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία πώλησης της Banca Romaneasca στη Ρουμανία, η οποία κατέχει το 2% περίπου της τοπικής αγοράς.

  "Στόχος είναι να πουληθεί η μονάδα μέχρι τέλος του έτους αλλά μπορεί να απαιτηθεί περισσότερος χρόνος, μέχρι το α΄ μισό του 2019. Οι πιθανοί αγοραστές τραπεζών στη ρουμανική αγορά, έχουν ήδη εξαγοράσει franchises εκεί", δήλωσε ο δεύτερος τραπεζίτης.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων