Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Οκτ-2018 19:51

  "Γύρω γύρω όλοι" με τον έλεγχο της Folli Follie

  "Γύρω γύρω όλοι" με τον έλεγχο της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα από τότε που η EY διέκοψε την συνεργασία της με την Folli Follie και αφού ήδη έχουν προηγηθεί δύο αιχμηρές ανακοινώσεις τόσο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και από την EY, αργά το απόγευμα της Τετάρτης η εισηγμένη επιβεβαίωσε την διακοπή της συνεργασίας της με την ελεγκτική. 

  Ωστόσο, και η σημερινή ανακοίνωση της FF δεν απαντά επί της ουσίας στα ερωτήματα που έθεσε η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς, ούτε δίνει πειστικές απαντήσεις γιατί η EY αποφάσισε να αποσυρθεί. Απλά περιορίζεται να αναφέρει ότι παρείχε την μέγιστη δυνατή συνδρομή στην EY κατά το ελεγκτικό της έργο, κάτι που δεν προκύπτει από προγενέστερη ανακοίνωση της EY για ελλιπή συνδρομή της εισηγμένης στο έργο της. 

  Η FF στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "βρίσκεται ήδη σε σχετικές συνεννοήσεις για την ανάθεση του επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους". Σημειώνει δε ότι "τα ευρήματα από τον πραγματοποιθέντα έλεγχο στον οποίο προέβη η Ernst & Young έως και την ημερομηνία της ως άνω διακοπής της συνεργασίας με την Εταιρεία μας πρόκειται να αξιοποιηθούν από την νέα ελεγκτική εταιρεία, η οποία πρόκειται να αναλάβει, κατά τα ανωτέρω, τον σχετικό έλεγχο". 

  Σημειώνεται ότι η EY με την από 13 Ιουνίου σύμβασή της με την Folli Follie ανέλαβε την διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της εισηγμένης για την χρήση του 2017 και ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας της χρήσης του 2017.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της Folli - Follie:

  Η Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (η "Εταιρεία"), σε απάντηση σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρέχει στο επενδυτικό κοινό την ακόλουθη ενημέρωση.

  Η Εταιρεία μας επιβεβαιώνει ότι την 19/9/2018 κοινοποιήθηκε προς αυτήν επιστολή της Ernst & Young, με την οποία η τελευταία γνωστοποίησε στην Εταιρεία την διακοπή της από 13/6/2018 σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, δυνάμει της οποίας, η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία είχε αναλάβει την διενέργεια ειδικού ελέγχου σε συγκεκριμένα κονδύλια των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για την χρήση 2017.

  Η Εταιρεία μας, σε απάντηση των αιτιάσεων της Ernst & Young σχετικά με την ελλιπή συνδρομή της Εταιρείας στο έργο της, δια της παρούσης ανακοινώσεώς της επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η Εταιρεία μας παρείχε την μέγιστη δυνατή συνδρομή στην Ernst & Young κατά το ελεγκτικό της έργο, ιδίως δια της αναθέσεως στην εταιρεία εγνωσμένου κύρους Alvarez & Marsal της διενέργειας εξειδικευμένου και στοχευμένου (forensic) επιτόπιου ελέγχου στην Ασία.

  Η Εταιρεία μας βρίσκεται ήδη σε σχετικές συνεννοήσεις για την ανάθεση του επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους και προτίθεται να επανέλθει άμεσα επ' αυτού με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό. Σημειώνεται ότι τα ευρήματα από τον πραγματοποιηθέντα έλεγχο στον οποίο προέβη η Ernst & Young έως και την ημερομηνία της ως άνω διακοπής της συνεργασίας με την Εταιρεία μας πρόκειται να αξιοποιηθούν από την νέα ελεγκτική εταιρεία, η οποία πρόκειται να αναλάβει, κατά τα ανωτέρω, τον σχετικό έλεγχο.

  Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, αναφορικά με την υποχρέωση του εκδότη για την δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που τον αφορούν.

  Α. Γκίτση 

  *Διαβάστε ακόμα

  Folli Follie: Ποιοι τελικά κωλυσιεργούν την έρευνα

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων