Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Οκτ-2018 13:15

  Folli-Follie: Αποχώρησε και η ΕΥ

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Folli-Follie: Αποχώρησε και η ΕΥ

  Η ΕΥ ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Folli-Follie της χρήσης 2017, διευκρινίζει η ΕΥ με ανακοίνωση της σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων για την υπόθεση της FF Group.

  Αναφέρει επίσης ότι "στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην Εταιρεία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της Εταιρείας στο έργο μας".

  Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Folli Follie καθυστερούσε ή δεν παρείχε στην EΥ τα στοιχεία που η τελευταία ήθελε για να πραγματοποιήσει τον έλεγχο. Άλλες πληροφορίες από πηγές της FFG αναφέρουν ότι η ελεγκτική εταιρεία είχε στείλει όχι μια αλλά τρεις επιστολές από τον Αύγουστο στις οποίες επισήμαινε τα προβλήματα που υπήρχαν στη συνεργασία. Η αποχώρηση της EY από το κάδρο της Folli Follie είχε γίνει αντιληπτή από την προτελευταία ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Folli Follie (σ.σ. την ανακοίνωση με τα πρώτα ευρήματα από το πόρισμα της Alvarez & Marsal) στην οποία δεν υπήρχε καμία αναφορά στην EY αν και υπήρχαν αναφορές για το ποιες ελεγκτικές και ποιες συμβουλευτικές εταιρείες παρέμεναν ή είχαν αποχωρήσει από την υπόθεση. 

  Ολόκληρη η ανακοίνωση της EY:

  Σε συνέχεια πρόσφατων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων, στα οποία γίνεται αναφορά στο όνομα της ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε. ("ΕΥ") για την υπόθεση της FF Group, θεωρούμε υποχρέωσή μας να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

  Η EY, με την από 13 Ιουνίου 2018 σύμβασή της με την "Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία" ("Εταιρεία"), ανέλαβε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για τη χρήση του 2017.

  Η ΕΥ ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας της χρήσης 2017.

  Παραπέμπουμε στην από 19 Ιουνίου 2018 ανακοίνωσή μας σχετικά με τα ανωτέρω.

  Στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην Εταιρεία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της Εταιρείας στο έργο μας.

  Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει κάτι διαφορετικό από τα ανωτέρω για την ΕΥ, είναι απολύτως αναληθής και δεν αντανακλά την πραγματικότητα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων