Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Οκτ-2018 08:03

  Μέτοχοι, Κεφαλαιαγορά, ΕΛΤΕ στο στόχαστρο του εισαγγελέα για τη Folli Follie

  Μέτοχοι, Κεφαλαιαγορά, ΕΛΤΕ στο στόχαστρο του εισαγγελέα για τη Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Σοβαρές ευθύνες σε εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και παράγοντες της αγοράς, αναζητά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης για την υπόθεση της Folli Follie.

  Το βούλευμα με το οποίο διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα τεσσάρων μελών του ΔΣ (σύνολο επτά προσώπων), δείχνει πως τουλάχιστον από το 2007 (με ενδείξεις μάλιστα πως η αλλοιωμένη εικόνα της εταιρίας ξεκίνησε από το 2001) νοθευόταν η οικονομική εικόνα της εταιρίας. Αυτό, όπως λένε νομικές πηγές δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες –πέραν των μετόχων βέβαια- και για τους εποπτικούς μηχανισμούς.

  Τα όσα λοιπόν αναφέρονται στο βούλευμα σκιαγραφούν και τη στόχευση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση για την εξέλιξη της έρευνας αλλά και για το ποιοι βρίσκονται στο εισαγγελικό μικροσκόπιο για τυχόν διάπραξη αδικημάτων:

  - Ευθύνες για απάτη, χειραγώγηση και ξέπλυμα αναζητούνται στην οικογένεια Κουτσολιούτσου αλλά και στους άλλους δύο βασικούς μετόχους

  -Στην ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) η οποία ελέγχει τους ισολογισμούς που όπως προκύπτει –από όσα αναφέρονται στο βούλευμα- ήταν αλλοιωμένοι επί σειρά ετών και βάθος χρόνου που φτάνει τουλάχιστον στο 2007.

  -Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την ευρύτερη στάση της για τα χρόνια που προηγήθηκαν του ισολογισμού του 2017 και για την άσκηση του εποπτικού ρόλου της.

  -Ευθύνες των αναδόχων των ομολογιακών δανείων αλλά και των χρηματιστηριακών εταιριών που προώθησαν το ομολογιακό δάνειο της εταιρείας.

  -Ευθύνες διαχειριστών Private Banking και διαχειριστών funds που προωθούσαν  αγορές και πωλήσεις.

  -Ευθύνες τραπεζών για τα δάνεια που χορηγούσαν στην Folli Follie χωρίς να ελέγχουν τους ισολογισμούς της εταιρείας. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων