Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Οκτ-2018 07:50

  Η ώρα των αποφάσεων για το ταμείο της Euromedica

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η ώρα των αποφάσεων για το ταμείο της Euromedica

  Για σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 έχει προγραμματιστεί η επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Euromedica, μετά την προηγούμενη αναβολή, κατόπιν αιτήματος μετόχου που κατέχει ποσοστό άνω του 5% του συνόλου των τίτλων. Σημειώνεται πως η πρόταση αναβολής προήλθε από την εταιρεία Sonak, όπου βασικός μέτοχος είναι ο  Θ. Λιακουνάκος, καθώς δεν είχαν δημοσιοποιηθεί οι οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης για τη χρήση του 2017. Στην προηγούμενη γενική συνέλευση παρέστησαν πέντε μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 76,3% του μετοχικού κεφαλαίου. 

  Η γενική συνέλευση χαρακτηρίζεται κρίσιμη για την πορεία της εισηγμένης, που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις στελεχών προσκείμενων στη διοίκηση πως αυτό θα είχε επιτευχθεί έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

  Αιτία για αυτό, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της Euromedica, ήταν η καθυστέρηση λήψης απαντητικής επιστολής από σημαντικό πιστωτή θυγατρικής εταιρείας που επηρεάζει την ολοκλήρωση κατάρτισης και την εύλογη παρουσίαση των εταιρικών και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων. 

  Οι μέτοχοι, στη σημερινή γενική συνέλευση, καλούνται μεταξύ άλλων να εγκρίνουν τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης του ομίλου. Στο τραπέζι βρίσκεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και υποχρεώσεων και η εισφορά σε είδος.  

  Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσει η Farallon Capital Management, η οποία κατέχει μειοψηφικό ποσοστό (17,5%) της εταιρείας, έχοντας εξαγοράσει από τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική και Eurobank δάνεια της Euromedica ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία εξαμήνου του 2017, η Euromedica βαρύνεται από δάνεια 417 εκατ. ευρώ και εμφάνιζε αρνητικά ίδια κεφάλαια 205 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνουν στελέχη του ομίλου, η λειτουργία της εισηγμένης έχει πλέον ομαλοποιηθεί, ενώ παράλληλα μειώνονται οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εργαζομένους και τρίτους, πλην των τραπεζών.

  Η εικόνα των υποχρεώσεων του ομίλου μένει να αποσαφηνιστεί, καθώς οι πληροφορίες θέλουν το προσωπικό της "Γενικής Κλινικής" του ομίλου στη Θεσσαλονίκη να είναι απλήρωτο για τρεις μήνες, ενώ καθυστερήσεις στη μισθοδοσία φαίνεται να υπάρχουν και σε άλλες κλινικές του ομίλου στην Περιφέρεια.

  Βασιλική Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων