Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Οκτ-2018 18:03

  Πλαστικά Θράκης: Επενδύουν στην ευρωπαϊκή στρατηγική για το πλαστικό και την κυκλική οικονομία

  Πλαστικά Θράκης: Επενδύουν στην ευρωπαϊκή στρατηγική για το πλαστικό και την κυκλική οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, ανταποκρινόμενος στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα πλαστικά στην Κυκλική Οικονομία, μετατρέπει τις σημερινές προκλήσεις σε ευκαιρίες ανάπτυξης με στόχο να αποκτήσει βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, διά μέσου των εξής κινήσεων:

  Χρησιμοποιώντας περισσότερο ανακυκλωμένο πλαστικό

  Απαντώντας στο κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οικειοθελή δέσμευση ως προς την αύξηση χρήσης ανακυκλωμένου πλαστικού, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης δεσμεύτηκε να αντικαταστήσει 8.500 τόνους πρωτογενούς πρώτης ύλης με ανακυκλωμένο πλαστικό, έως το 2025.

  Με την κίνηση αυτή συνεισφέρει ενεργά στο να επιτευχθεί ο στόχος της Κομισιόν για σημαντική αύξηση της ποσότητας ανακυκλωμένης πρώτης ύλης για την παραγωγή πλαστικών  προϊόντων έως το 2025.

  Σχεδιάζοντας & παράγοντας προϊόντα που διευκολύνουν την ανακύκλωση

  Σε απόλυτη συμφωνία με την "Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το Πλαστικό και την Κυκλική Οικονομία", που απαιτεί όλες οι πλαστικές συσκευασίες που θα κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030 να είναι ανακυκλώσιμες , ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης ήδη παράγει και διανέμει παγκοσμίως, προϊόντα που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις.    

  Επενδύοντας στη νέα εποχή του πλαστικού

  Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον σημαντικό ρόλο του στην παγκόσμια αλυσίδα αξίας πλαστικών, ο Όμιλος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Κομισιόν:

  "Ας επανεφεύρουμε τα πλαστικά! Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που τα σχεδιάζουμε, τα παράγουμε, τα χρησιμοποιούμε και τα απορρίπτουμε".

  Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης αυξάνει τις επενδύσεις του στον σχεδιασμό και στην παραγωγή ελαφρύτερων, ανακυκλώσιμων λύσεων συσκευασίας και καινοτόμων τεχνικών υφασμάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ