Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 07-Οκτ-2018 10:16

  Η Folli Follie και μια βολική προσημείωση ακινήτων

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Η Folli Follie και μια βολική προσημείωση ακινήτων

  Την ώρα που οι πιστωτές της Folli Follie προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να διασφαλίσουν τα δάνεια τους προς την εταιρεία, μια άλλη, μη τραπεζική εταιρεία με έδρα την Ελβετία δάνειζε στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, 36,45 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", ταυτόχρονα προσημείωνε μεγάλης αξίας ακίνητά του στις Σπέτσες, παρεμποδίζοντας έτσι τους υπόλοιπούς πιστωτές να εγείρουν αξιώσεις σε αυτά.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της "Καθημερινής", στις 30 Μάιου, δηλαδή τέσσερις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις οικονομικές καταστάσεις της Folli Follie, το Ειρηνοδικείο Αθηνών αποφάσισε κατόπιν αιτήσεων των δύο πλευρών να εγγραφεί προσημείωση υποθήκης στο υποθηκοφυλακείο Σπετσών επί ακινήτων συμφερόντων του ζεύγους Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες συνολικού ύψους 36,45 εκατ. ευρώ. Την προσημείωση αιτήθηκαν από το Ειρηνοδικείο την ίδια μέρα (30/5/2018) η εταιρεία Petrus AG με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, επικαλούμενη δανειακή σύμβαση του ιδίου ύψους (36,45 εκατ. ευρώ) μεταξύ αυτής και του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

  Αυτό σημαίνει ότι η Petrus AG έχει πρώτη το δικαίωμα να πάρει τα ακίνητα αυτά και οι άλλοι πιστωτές της Folli Follie συμφερόντων του Δημήτρη Κουτσολιούτσου ή πρόσωπα νομικά ή φυσικά έχοντας νόμιμο συμφέρον δεν μπορούν να τα διεκδικήσουν πλέον εύκολα. Εκτός εάν αποδείξουν καταδολίευση στην εγγραφή της πρώτης υποθήκης. Να σημειωθεί πως η δια του Ειρηνοδικείου διαδικασία εγγραφής προσημείωσης είναι συναινετική ήτοι τεκμαίρεται πως ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου συναίνεσαν.

  Ερωτηματικά

  Είναι απορίας άξιον πώς η Petrus AG, μια εταιρεία που ιδρύθηκε στις 27/3/2017 και έχει καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ελβετικά φράγκα, αποφάσισε να δανείσει ένα τόσο μεγάλο ποσό, σε έναν επιχειρηματία που βρισκόταν στο επίκεντρο μιας θυελλώδους υπόθεσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι υπόλοιποι πιστωτές να άρουν την εμπιστοσύνη τους και να κινηθούν νομικά.

  Παράλληλα, είναι γεγονός ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου προσπάθησε με άλλους τρόπους να προστατέψει περιουσιακά της στοιχεία πριν τις αποκαλύψεις της Alvarez & Marsal. Υπενθυμίζεται πως το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 12/9/2018 απέρριψε αίτηση της Αικατερίνης Κουτσολιούτσου για προστασία από αναγκαστικά μέτρα, η οποία συνδυάστηκε με ανάλογη αίτηση της Folli Follie Συμμετοχών που επίσης απορρίφθηκε και της αίτησης της Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία η οποία έγινε δεκτή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων