Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Οκτ-2018 14:30

  Συμφωνία Coty - Σαράντη για διανομή των προϊόντων Wella Koleston και Wellaflex

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Συμφωνία Coty - Σαράντη για διανομή των προϊόντων Wella Koleston και Wellaflex

  Συμφωνία με την Coty υπέγραψε ο όμιλος Σαράντη για τη διανομή των προϊόντων βαφής & styling μαλλιών Wella Koleston και Wellaflex στην ελληνική αγορά ευρείας διανομής.

  Αυτό έκανε γνωστό ο όμιλος Σαράντη σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με τον όμιλο Coty.

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, χάρη σε αυτή τη συμφωνία, ο Όμιλος Σαράντη θα συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της παρουσίας της Coty στην ελληνική αγορά ευρείας διανομής, αξιοποιώντας αφενός την επικοινωνιακή προσέγγιση του Ομίλου που έχει επίκεντρο τον καταναλωτή και αφετέρου την άριστη in-store εκτέλεση στο δίκτυο της ευρείας διανομής. Αυτή η συμφωνία, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική του Ομίλου, εμπλουτίζει περαιτέρω το προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο στην ελληνική αγορά, ενισχύοντας παράλληλα περαιτέρω τον κύκλο εργασιών του και την κερδοφορία του στο κανάλι της ευρείας διανομής.

  Για την ανάληψη της αντιπροσωπείας ο Όμιλος Σαράντη δεν χρειάστηκε να καταβάλει κάποια δαπάνη.

  Η συμφωνία αφορά μόνο στα προϊόντα μαλλιών λιανικού εμπορίου ευρείας κατανάλωσης για την Ελληνική αγορά και δεν αφορά το χαρτοφυλάκιο του Professional Beauty της Coty το οποίο διαχειρίζεται και θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Ελληνική θυγατρική της Coty Professional Beauty, Wella Hellas.

  H νομική οντότητα της Wella Hellas, εστιάζει κυρίως στην εξυπηρέτηση και υποστήριξη επαγγελματιών που προσφέρουν υπηρεσίες περιποίησης μαλλιών και άκρων, μέσω εμβληματικών brands όπως Wella Professionals, System Professional, Nioxin, Sebastian Professional , OPI, ghd. Έχει καθιερωθεί με επιτυχία στην Ελληνική αγορά εδώ και αρκετές δεκαετίες και συνεχίζει να δραστηριοποιείται με σταθερή ανάπτυξη, κυρίως στην Eλληνική επαγγελματική αγορά.

  Προπομπός για ένα μεγαλύτερο πακέτο συμφωνίας

  Ο όμιλος Coty εκτός από την Wella Hellas και τη συνεργασία που ανακοίνωσε με τον όμιλο Σαράντη διατηρεί εδώ κι σχεδόν ένα χρόνο (από το τελευταίο τρίμηνο του 2017) συνεργασία με την Folli Follie στο κομμάτι της εκπροσώπησης των επωνύμων εμπορικών σημάτων της εταιρείας Coty Inc (Lancanster, Calvin Klein, Tiffany&Co, Miu Miu, Gucci, Boss, Escada κ.ά.) 

  Στελέχη της αγοράς τα οποία μίλησαν στο Capital.gr εκτιμούν ότι η συμφωνία Σαράντη – Coty για τα δυο προϊόντα της Wella αποτελεί προπομπό για ένα μεγαλύτερο πακέτο συμφωνίας με τον πολυεθνικό όμιλο. 

  Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά του το Capital.gr οι εμπορικές συμφωνίες της Folli Follie με πολυεθνικούς προμηθευτές λόγω και των οικονομικών προβλημάτων της πρώτης κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα. Άλλωστε, όπως έχουν παραδεχθεί στελέχη της Folli Follie οι προμηθευτές της απαιτούν από την εταιρεία να προπληρώνει τις παραγγελίες. Αυτό στραγγαλίζει ακόμη περισσότερο την Folli Follie ενώ δημιουργεί σοβαρά πρoβλήματα και στους προμηθευτές της τα προϊόντα των οποίων  "κινδυνεύουν" να βρεθούν για κάποιο διάστημα εκτός αγοράς. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων