Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Οκτ-2018 00:05

  Πρόγραμμα για τη σύνδεση των νέων πτυχιούχων με την αγορά εργασίας από την Τράπεζα Πειραιώς

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πρόγραμμα για τη σύνδεση των νέων πτυχιούχων με την αγορά εργασίας από την Τράπεζα Πειραιώς

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Μία νέα πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, αναλαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς, στοχεύοντας να δώσει επαγγελματική προοπτική στους νέους πτυχιούχους της χώρας και απάντηση στο φαινόμενο του brain drain.

  H Τράπεζα εγκαινιάζει, το πρόγραμμα Project Future, το οποίο επιδιώκει να εμπλουτίσει τις δεξιότητες των νέων πτυχιούχων, συνδέοντάς τους με την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Τράπεζα σε συνεργασία με το ReGenaration Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook και Code.Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδίκευση στους τομείς Customer Experience, Digital Marketing και Java. 

  "Η Τράπεζα Πειραιώς αναγνωρίζει και ενστερνίζεται τον σημαίνοντα ρόλο που έχει στην κοινωνία, προωθώντας δράσεις που απευθύνονται στις σημερινές της ανάγκες.  Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε και το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, με το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς έρχεται να συμβάλλει στην ενίσχυση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και τη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Για την ελληνική οικογένεια και κοινωνία, πρωτεύον θέμα αποτελεί η στήριξη των νέων αφενός για να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και αφετέρου να διεκδικήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας και να σταδιοδρομήσουν", ανέφερε χθες κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

  Όπως είπε, σήμερα, στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών ανέρχεται σε 42,3%, όταν στην Ευρωζώνη είναι 17,3% και στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνεται στο 15,6%.  Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το 36% των πτυχιούχων είναι άνεργοι.

  Εξίσου ανησυχητικό, τόνισε ο κ. Μεγάλου, είναι το φαινόμενο του Brain Drain. Τα τελευταία οκτώ χρόνια υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 νέοι  έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, ενώ το 50% των Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος.

  "Και όσοι έμειναν στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην εύρεση εργασίας διότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης. Ειδικότερα, την πρόσβαση στην αγορά εργασίας εμποδίζει η έλλειψη εξειδίκευσης. Χωρίς εξειδίκευση, καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής η απορρόφηση σε θέσεις απασχόλησης. Με το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Project Future, στην ουσία επιχειρούμε να γεφυρώσουμε την απόσταση μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και των επιχειρήσεων που ζητούν καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με το πρόγραμμα αυτό,  δίνουμε στους νέους εφόδια για να διεκδικήσουν μια θέση που τους ταιριάζει, ενώ  ταυτόχρονα δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο", είπε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

  Στη διάρκεια του προγράμματος Project Future θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, η επιλογή των οποίων θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια (πτυχιούχοι έως 29 ετών, με 0 – 3 χρόνια προϋπηρεσίας, εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες) και 330 εξ’ αυτών θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στους τoμείς Customer Experience (80 ώρες εξειδικευμένης εκπαίδευσης), Digital Marketing (100 ώρες θεωρητική εκπαίδευση από την Εξέλιξη, 10 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης από την Google και online course & certification από το Facebook) και Java (120 ώρες εξειδικευμένης εκπαίδευσης). 

  Η επιλογή των τριών αυτών γνωστικών πεδίων εξειδίκευσης έγινε με βάση πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το ReGeneratiοn Academy και είναι αυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες στελεχών που ζητά η  αγορά εργασίας σήμερα.

  To Project Future έχει διάρκεια ενός έτους και αποτελείται από δύο κύκλους: ο πρώτος ξεκινά τώρα και ο δεύτερος τον Μάρτιο του 2019.

  Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, όλοι οι νέοι που έλαβαν μέρος θα έρθουν σε επαφή με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έτσι ώστε περισσότεροι από 300 να τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις και ελάχιστη αμοιβή 750 ευρώ μικτά. Στόχος είναι 200 – 400 νέοι να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας εκ των οποίων (βάσει της εμπειρίας της ReGenaration Academy) το 80% - 85% εκτιμάται ότι θα παραμείνει στις εταιρίες και μετά την εξάμηνη σύμβαση.

  Σκοπός και δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το πρόγραμμα να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, ώστε να υποστηρίζει ουσιαστικά και με συνέπεια τους νέους της χώρας.  

  "Στην Τράπεζα Πειραιώς θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να έχουμε ενεργό ρόλο στην κοινωνία και η πρωτοβουλία αυτή, το Project Future, επιτελεί ακριβώς αυτό το σκοπό, στηρίζοντας δυναμικά τους νέους, το μέλλον της Ελλάδας, παρέχοντάς τους εφόδια και προοπτική", τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρ. Μεγάλου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων