Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Οκτ-2018 16:36

  Alumil: Επιστροφή στην κερδοφορία με αύξηση πωλήσεων το α' εξάμηνο

  Alumil: Επιστροφή στην κερδοφορία με αύξηση πωλήσεων το α' εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστροφή στην κερδοφορία και αύξηση πωλήσεων δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία του α΄ εξάμήνου του 2018 για την βιομηχανία αλουμινίου Alumil

  Στα αποτελέσματα προ φόρων για τη συγκεκριμένη περίοδο, παρουσιάζονται κέρδη ύψους 2,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 0,9 εκατ. ευρώ το 2017, γεγονός που συνιστά αύξηση κατά 375%.

  Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, "η διοίκηση της Alumil ανακοινώνει με μεγάλη ικανοποίηση ισχυρά αποτελέσματα για το α΄ εξάμηνο 2018.

  Συγκεκριμένα, ο Όμιλος παρουσίασε σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά 22%, ανερχόμενων πλέον σε 129,1 εκατ. έναντι 105,7 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 10,5 εκατ., έναντι 6,2 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017, σημειώνοντας αύξηση 69%. Τα αποτελέσματα προ φόρων παρουσιάζουν κέρδη ύψους 2,6 εκατ., αυξημένα κατά 375% έναντι των ζημιών 0,9 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017.  

  Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις του α΄ εξαμήνου 2018 αυξήθηκαν κατά 25%, ανερχόμενες σε 76,9 εκατ., έναντι 61,7 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν ραγδαία αύξηση 739%, ανερχόμενα σe 6,2 εκατ., έναντι 0,7 εκατ. του α' εξαμήνου 2017. Τα αποτελέσματα προ φόρων εμφανίζουν κέρδη 2,2 εκατ., έναντι ζημιών 3,8 εκατ. του α΄ εξαμήνου 2017, ήτοι αυξημένα κατά 158%".

  Η άνοδος των πωλήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία, οφείλεται κυρίως στις εξαγωγές του Ομίλου και ιδιαίτερα στην διείσδυση των επώνυμων αρχιτεκτονικών  συστημάτων της ΑΛΟΥΜΥΛ στις αγορές του εξωτερικού, ενώ παράλληλα οι πωλήσεις των βιομηχανικών προφίλ κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα. Η δε βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εδράζει στην απόδοση της παραγωγικότητας στα υψηλής προστιθέμενης αξίας συστήματα αλουμινίου, καθώς και στην αύξηση του αριθμού των πελατών, παγκοσμίου εμβέλειας, του Ομίλου.

  Ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ δήλωσε σχετικά: "Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του εξαμήνου αποδεικνύουν ότι το πλάνο αναδιάρθρωσης το οποίο εκπόνησε και εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας την τελευταία τριετία αρχίζει να αποδίδει σημαντικούς καρπούς. Η ΑΛΟΥΜΥΛ επανήλθε σε κερδοφορία και βρίσκεται πλέον σε τροχιά διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων