Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Σεπ-2018 10:30

  Η North Star απέκτησε από τη Forthnet το πλειοψηφικό πακέτο της FORTHcrs

  Η North Star απέκτησε από τη Forthnet το πλειοψηφικό πακέτο της FORTHcrs
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συμφωνία για τη μεταβίβαση των μετοχών της FORTHcrs στην εταιρεία Linxx Holding SA κατέληξαν η Forthnet και ο ελβετικός όμιλος με δραστηριότητα στη ναυτιλία και το real estate North Star. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξωτερικό ανακοινώθηκε σήμερα και  προβλέπει ότι η FORTHcrs θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της με την υφιστάμενη διοικητική ομάδα ενώ στόχος είναι η εταιρεία να ενισχυθεί και να επεκταθεί στο εξωτερικό. 

  Ειδικότερα όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, η Linxx Holding SA είναι μέλος του Ομίλου Ελβετικών συμφερόντων North Star, ο οποίος αποτελεί ένα ισχυρό σχήμα που δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας και του real estate, ενώ έχει αναπτύξει παράλληλα και ευρεία δράση σε προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας. 

  Με την ένταξη της FORTHcrs στον Όμιλο North Star δημιουργείται ένας νέος τομέας δραστηριότητας για τον Όμιλο που αφορά στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για τον τουρισμό και τις μεταφορές. Παράλληλα, η ένταξη αυτή θα προσφέρει στην FORTHcrs σημαντικές δυνατότητες κεφαλαιακής ενίσχυσης για περαιτέρω επενδύσεις και μεγαλύτερες δυνατότητες πρόσβασης σε διεθνείς αγορές.

  Σε ό,τι αφορά την FORTHcrs, η εταιρεία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους πάροχους λογισμικού και ηλεκτρονικών συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων στους τομείς των μεταφορών, του τουρισμού και του πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως με πελάτες σε 14 χώρες. Διαθέτει ένα διευρυμένο δίκτυο πωλήσεων 7.152 πρακτορείων σε όλο τον κόσμο και 81 ακτοπλοϊκών εταιρειών, ενώ διαχειρίζεται την έκδοση περισσότερων από  24 εκατ. εισιτηρίων τον χρόνο.

  Επίσης η εταιρεία διαθέτει εξειδίκευση στα συστήματα διαχείρισης κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων ακτοπλοϊκών εταιρειών, από τα οποία και ξεκίνησε το 2000, φέρνοντας μία σειρά από καινοτομίες στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο (ενιαία διανομή, web/mobile sales, automatic fare quotation, συνδυασμός με τουριστικές υπηρεσίες QRcode, άυλο εισιτήριο, διαχείριση πιστωτικών ορίων κ.α.). Διατηρώντας μια σταθερή και συνεπή πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης των προϊόντων και υπηρεσιών της, η FORTHcrs διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της στους τομείς του τουρισμού, των σιδηροδρομικών και λεωφορειακών μεταφορών, της ψυχαγωγίας και του ελέγχου πρόσβασης λιμένων με λύσεις που επιτρέπουν τον συνδυασμό διαφορετικών υπηρεσιών και την αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτει.  

  Η FORTHcrs με τη νέα μετοχική της σύνθεση θα συνεχίσει τη δραστηριότητά της με την υφιστάμενη ομάδα διοίκησης και ανθρώπινο δυναμικό, ενώ στόχος είναι να ενισχυθεί όπου απαιτείται έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επέκτασή της στις διεθνείς αγορές.  

  Με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος της FORTHcrs   Γιώργος Παπασταματίου, δήλωσε: "Η νέα αυτή εποχή που ξεκινά για την FORTHcrs αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να φέρουμε ακόμα πιο κοντά τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την εξέλιξη της σε έναν σημαντικό διεθνή "παίκτη"  αξιοποιώντας τη μεγάλη τεχνογνωσία των ανθρώπων μας, την αρτιότητα τους, τις δυνατότητες των συστημάτων που έχουμε αναπτύξει και την πολύτιμη συνεργασία των σημαντικών πελατών μας".
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων