Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Σεπ-2018 08:23

  Folli Follie: Ο εισαγγελέας ξεφυλλίζει προς τα πίσω τους ισολογισμούς και ανοίγει λογαριασμούς

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Folli Follie: Ο εισαγγελέας ξεφυλλίζει προς τα πίσω τους ισολογισμούς και ανοίγει λογαριασμούς

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Όλους τους ισολογισμούς των τελευταίων ετών ανοίγει ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που διερευνά το σκάνδαλο της Folli Follie, ανοίγοντας τον έλεγχο και διευρύνοντας τον κύκλο των προσώπων που θα τεθούν στο μικροσκόπιο.

  Μέχρι στιγμής και με βάση την αναφορά που προσκόμισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η έρευνα "στεκόταν" πάνω από την οικονομική χρήση του 2017 για την οποία επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις καθώς θεωρήθηκε "παραποιημένος". Η κίνηση αυτή μπορεί να κρίνεται επιτακτική από χρηματιστηριακούς παράγοντες, ταυτόχρονα όμως προκαλεί ερωτήματα γιατί δεν έγινε εξ αρχής από την Επιτροπή. 

  Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται να φτάσουμε στο σημείο όπου θα αναζητούν ευθύνες ακόμα και της Επιτροπής για την καθυστέρηση αναστολής διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας αλλά και για άλλους λόγους.

  Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η Επιτροπή εστίασε στις  οικονομικές καταστάσεις του 2017 και δεν "πήγε" την έρευνα και προς τα προηγούμενα χρόνια ώστε να είναι ευχερής η έρευνα των συναλλαγών των μεγαλομετόχων και η σύνδεσή τους με τους (τυχόν) παραποιημένους –κατά την καταγγελίες- ισολογισμούς.

  Λογαριασμοί και ύποπτοι
  Πέραν αυτών ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει, κατ’ αρχήν, αν θα καλέσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για χειραγώγηση. Η επιτροπή έχει επιβάλλει πρόστιμα συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία Folli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων.

  Ταυτόχρονα όμως αναμένεται να προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση Folli Follie , την οποία χρηματιστηριακοί κύκλοι χαρακτηρίζουν σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με προεκτάσεις σε όλα τα επίπεδα.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων