Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Σεπ-2018 08:02

  Εθνική Πανγαία: Επένδυσε €24 εκατ. σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου​​​​​​

  Επενδύσεις που ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια ευρώ υλοποίησε το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς η Εθνική Πανγαία στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με το σύνολο των τοποθετημένων κεφαλαίων της εταιρείας επένδυσης σε ακίνητη περιουσία να ανέρχεται σε 43,8 εκατ. ευρώ.  

  Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εισηγμένη στην οικονομική έκθεσή της για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, ο κλάδος των εμπορικών ακινήτων εμφάνισε τάσεις ανάκαμψης, με τα ποιοτικά ακίνητα ωστόσο να βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση.

  Το κέρδος για την ΑΕΕΑΠ από την αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα (εύλογη αξία) διαμορφώθηκε το πρώτο εξάμηνο σε περίπου 30 εκατ. ευρώ από περίπου 7 εκατ. ευρώ και από ζημιές 16,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2017 και 2016, αντίστοιχα.

  Οι επενδύσεις

  Με την Εθνική Πανγαία να αποτελεί έναν από τους παίκτες που τοποθετούνται, σταθερά, στο κέντρο των μεγάλων πόλεων, κατά το πρώτο εξάμηνο, η ΑΕΕΑΠ επένδυσε:

  -7,2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δύο ακινήτων (με χρήσεις καταστημάτων και κατοικιών), συνολικής επιφάνειας 2,3 χιλ. τ.μ., στις οδούς Μητροπόλεως 66-68 & Καπνικαρέας 5 στο Μοναστηράκι και στις οδούς Αδριανού 66 & Αιόλου 4 στην Πλάκα.

  -5,7 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτου, επιφάνειας περίπου 2,5 χιλ. τ.μ., στις οδούς Ερμού 66 και Αγίας Ειρήνης, με το κόστος της επιπρόσθετης επένδυσης για την πλήρη αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου να ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ.

  - 3,7 εκατ. ευρώ για την αγορά διατηρητέου κτηρίου με χρήσεις καταστημάτων, επιφάνειας άνω των 1.000 τ.μ., στις οδούς Σόλωνος 1 και Κανάρη 17

  - 7 εκατ. ευρώ για την αγορά του ξενοδοχείου πέντε αστέρων Lazard Hotel στη Θεσσαλονίκη, συνολικής επιφάνειας 7,8 χιλ. τ.μ.

  Πέραν των παραπάνω, η ΑΕΕΑΠ έχει υπογράψει δεσμευτικές συμφωνίες για την απόκτηση εμπορικού ακινήτου υψηλής προβολής και εμπορικότητας συνολικής επιφάνειας περίπου 562 τ.μ. στην οδό Ερμού 51, με το τελικό τίμημα να ανέρχεται σε 4,3 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει προκαταβάλει συνολικά 381 χιλ. ευρώ.

  Ακόμη, η εταιρεία απέκτησε, προς 9 εκατ. ευρώ, στη Σόφια 63 οριζόντιες ιδιοκτησίες και οικόπεδο που αποτελούν υπό ανάπτυξη εμπορικό κέντρο.

  Η Εθνική Πανγαία διαθέτει χαρτοφυλάκιο 345 εμπορικών ακινήτων, συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας άνω του 1 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.  Από αυτά 326 βρίσκονται στην Ελλάδα, 14 στην Ιταλία, τέσσερα σε Ρουμανία και Κύπρο και ένα στη Βουλγαρία. Συνολικά, οι επενδύσεις της ΑΕΕΑΠ ανέρχονται σε 1,6 δισ. ευρώ.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων