Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Σεπ-2018 07:46

  Ποιος αγόρασε τα 4 σπίτια του Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό

  Ποιος αγόρασε τα 4 σπίτια του Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τελευταία Ενημέρωση: 11:09

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σε σχήμα που συνδέεται με κορυφαίο στέλεχος μίας από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα κατέληξαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, τα τέσσερα σπίτια της εταιρείας Koumbas Development του Γιώργου Κούμπα στην οδό Αγίου Δημητρίου 62 στο Παλαιό Ψυχικό ύστερα από δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που έλαβε χώρα χθες.

  Όπως αποκαλύπτει το Capital.gr, το ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, εστιάζεται στο ύψος του τιμήματος με το οποίο έκλεισε ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός. Τίμημα που είναι υψηλότερο κατά 900 χιλ. ευρώ, σε σύγκριση με την αξία εκτίμησης και κατ’ επέκταση την τιμή εκκίνησης των τεσσάρων ιδιοκτησιών, ανατρέποντας τα δεδομένα της αγοράς.

  Οι ιδιοκτησίες περιήλθαν, κατά πληροφορίες του Capital.gr, σε σχήμα που συνδέεται με τον αντιπρόεδρο του δ.σ. της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου. Ο εξ' απορρήτων του ιδρυτή του κορυφαίου retailer της χώρας Απόστολου Βακάκη είχε αγοράσει, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Ιούνιο και τη βίλα του πρώην εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη.

  Για πόσο άλλαξαν χέρια τα ακίνητα

  Πρόκειται για τέσσερις ημιτελείς οριζόντιες ιδιοκτησίες σε οικόπεδο 739,5 τ.μ..

  Συγκεκριμένα, βγήκαν στο σφυρί με τιμή πρώτης εκκίνησης:

  - 232,5 χιλ. ευρώ το διαμέρισμα ισογείου ορόφου με μικτό εμβαδό 150 τετραγωνικών μέτρων και αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους και πισίνα

  -248,9 χιλ. ευρώ το δεύτερο διαμέρισμα ισόγειου ορόφου με αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους

  -323,5 χιλ. ευρώ το διαμέρισμα πρώτου ορόφου με μικτό εμβαδό 187 τ.μ. με αποκλειστική χρήση σε υπόγειους χώρους

  -269,2 χιλ. το διαμέρισμα δευτέρου ορόφου με μικτό εμβαδό 150 τ.μ. με αποκλειστική χρήση σε υπόγειο και ακάλυπτο δώμα

  Η συνολική τιμή πρώτης εκκίνησης ανέρχεται σε 1,074 εκατ. ευρώ, με το σχήμα του κ. Παπαευαγγέλου να πλειοδοτεί, προσφέροντας, συνολικά, 900.000 ευρώ περισσότερο.

  Προσέφερε, δηλαδή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, για καθεμία από τις δύο ισόγειες κατοικίες 451 χιλ. ευρώ και 461 χιλ. ευρώ, για το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου 536 χιλ. ευρώ και για το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου 481 χιλ. ευρώ.

  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τις τέσσερις ιδιοκτησίες διεκδίκησε και η τράπεζα, υποβάλλοντας προσφορά κατά τι μικρότερη σε σύγκριση με αυτήν του πλειοδότη, ενώ το ακίνητο, ως νεόδμητο, επιβαρύνεται με ΦΠΑ 24%

  dimitris.delevegos@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ