Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Αυγ-2018 12:40

  Παραδόθηκαν με καθυστέρηση ενός μήνα στον Οικονομικό Εισαγγελέα οι διοικητικές αποφάσεις κατά της Folli Follie

  Παραδόθηκαν με καθυστέρηση ενός μήνα στον Οικονομικό Εισαγγελέα οι διοικητικές αποφάσεις κατά της Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

   

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Τις διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στα μέλη του ΔΣ της Folli Follie (συνολικά 11 άτομα) παρέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις σήμερα,  ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

  Η διαβίβαση των διοικητικών αποφάσεων γίνεται με ουσιαστική καθυστέρηση ενός μήνα, καθώς ελήφθησαν στις 2 Αυγούστου. Παράλληλα ο φάκελος δεν περιέχει καμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων τα οποία διερευνά ως γνωστόν ο οικονομικός εισαγγελέας στην υπόθεση της Folli Follie, προκαλώντας ερωτήματα, καθώς:

  - ο φάκελος περιέχει μόνον τις διοικητικές αποφάσεις κύρωσης προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ της εταιρείας, με αναφορές μόνο στη διοικητική διαδικασία. Με τη στενή έννοια του όρου δηλαδή το έγγραφο αυτό δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουργήματα τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Αυτό προκαλεί ερωτήματα σε αντιδιαστολή με τη στάση της Επιτροπής η οποία στις αρχές Ιουνίου είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie, αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, ήσσονος σημασίας δηλαδή, σε σχέση με τα κακουργήματα τα οποία διερευνώνται τώρα. Η κίνηση δε αυτή θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως αποστασιοποίηση ή ουδετερότητα απέναντι στην κορυφαία αυτή υπόθεση. Όταν μάλιστα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή ετοίμαζε πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά.  

  - ο φάκελος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρχικά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 20 Αυγούστου, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι την υπόθεση χειρίζεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Όταν μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής έχουν κληθεί ως μάρτυρες από τον οικονομικό εισαγγελέα συνεπώς γνωρίζουν απολύτως που έπρεπε να κατατεθεί. 

  Ύποπτοι

  Ο εισαγγελέας θα μελετήσει το υλικό και θα κρίνει, κατ' αρχήν, αν θα καλέσει ως υπόπτους τους 11 στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για χειραγώγηση. Η έρευνα όμως θα προχωρήσει περισσότερο Σε δεύτερο χρόνο  δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας. 

  Ουσιαστικά δηλαδή η Επιτροπή έστειλε στην εισαγγελία τις αποφάσεις για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία Folli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων. Η εταιρεία με νομικές κινήσεις στο Πρωτοδικείο ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων