Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Αυγ-2018 08:54

  Σε τροχιά reverse split η Εθνική Τράπεζα

  Σε τροχιά reverse split η Εθνική Τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου αναμένεται εκτός απροόπτου να τερματιστεί προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του reverse split, σε αναλογία 10 παλαιών μετοχών προς 1 νέα, που θα πραγματοποιηθεί στον τίτλο.

  Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και σε χθεσινό note της Pantelakis Research αναφορικά με τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εφόσον τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μετά τον προσωρινό τερματισμό της διαπραγμάτευσης των μετοχών της ΕΤΕ θα μεσολαβήσει τριήμερη διακοπή μεταξύ 29 – 31 Αυγούστου 2018, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι νέες μετοχές της τράπεζας αναμένεται να επανέλθουν στο ταμπλό στις 3 Σεπτεμβρίου. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί από την ΕΤΕ.

  Υπενθυμίζεται ότι η γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε (α) την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 0,90 ευρώ λόγω κεφαλαιοποίησης ισόποσου μέρους του ειδικού αποθεματικού της Τράπεζας σύμφωνα με το Άρθρο 4.4α του Κ.Ν. 2190/1920, και (β) την αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής της Τράπεζας από 0,30 ευρώ σε 3,00 ευρώ και μείωση του συνολικού αριθμού αυτών από 9.147.151.527 σε 914.715.153 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές με συνένωση των εν λόγω μετοχών (reverse split) σε αναλογία δέκα (10) παλαιών κοινών μετοχών της Τράπεζας έναντι μίας (1) νέας κοινής μετοχής της Τράπεζας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ