Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Αυγ-2018 08:11

  Πώς προχωρά η "επανεκκίνηση" της Frigoglass

  Πώς προχωρά η "επανεκκίνηση" της Frigoglass
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση πωλήσεων και βελτίωση περιθωρίου EBITDA για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, πέτυχε η Frigoglass.

  Η επίδοση αυτή επιτεύχθηκε κυρίως λόγω των αυξημένων πωλήσεων του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης στην Ευρώπη και στην Αφρική καθώς και λόγω του ευνοϊκού περιβάλλοντος της αγοράς του κλάδου της Υαλουργίας στη Νιγηρία.

  Συνολικά, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 21,8%, σε €248,1 εκατ., το εξάμηνο που έληξε την 30η  Ιουνίου 2018. Στους επιμέρους κλάδους, οι πωλήσεις του κλάδο Επαγγελματικής Ψύξης αυξήθηκαν κατά 19,9% το εξάμηνο που  έληξε την 30η Ιουνίου 2018, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων σε ψυγεία από τους εμφιαλωτές της Coca‐Cola στην Ευρώπη και στην Αφρική.

  Αξιοσημείωτο είναι πως οι πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 10,9%, ως  αποτέλεσμα των παραγγελιών από εμφιαλωτές της Coca‐Cola στην Ιταλία, στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσκειται για το δέκατο συνεχές τρίμηνο θετικής  ανάπτυξης  στη  Δυτική  Ευρώπη για τον ελληνικό όμιλο.

  Αντίστοιχα, ο κλάδος Υαλουργίας σημείωσε ισχυρή επίδοση το εξάμηνο που έληξε την 30η Ιουνίου 2018, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 29,7%, λόγω της ζήτησης γυάλινων φιαλών και πλαστικών κιβωτίων, καθώς και των πρωτοβουλιών αύξησης των τιμών.

  Σε επίπεδο κερδοφορίας, η εταιρεία γύρισε σε κέρδη σε επίπεδο συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων. Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 577 χιλ.ευρώ στο εξάμηνο, έναντι ζημιών 32 εκατ. το περυσινό α’ εξάμηνο.

  Οι προοπτικές

  Εν μέσω ενός  βελτιωμένου  οικονομικού  περιβάλλοντος  στις  κύριες  αγορές της Frigoglass και  με  βάση τη δυναμική των δραστηριοτήτων του ομίλου, η διοίκηση συνεχίζει να αναμένει αύξηση πωλήσεων το 2018 σε ετήσια βάση. "Επίσης, αναμένουμε ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων που  πέτυχαμε το πρώτο εξάμηνο να μειωθεί στο σύνολο του έτους ως αποτέλεσμα του υψηλού επιπέδου παραγγελιών από εμφιαλωτές της Coca‐Cola το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι", σημειώνεται στην έκθεση του δ.σ.

  Στην Ευρώπη, η διοίκηση εστιάζει στην περαιτέρω αξιοποίηση της επιτυχίας της σειράς ICOOL και στην αύξηση της διείσδυσης των νέων σειρών προϊόντων στο τμήμα της αγοράς με προϊόντα μεσαίας έως χαμηλής κατηγορίας τιμών. Επίσης, αναμένει τη συνέχιση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεων στην Αφρική, λόγω αυξημένης ζήτησης. Στην ιδιαιτέρως  ανταγωνιστική  αγορά  της  Ασίας,  το βάρος δίνεται σε κυκλοφορίες νέων προϊόντων, ως μέτρο ενίσχυσης των πωλήσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Τέλος, η τάση  ανάπτυξης του κλάδου Υαλουργίας παραμένει ισχυρή.

  Σε επίπεδο οικονομικών επιδόσεων, πέρα από την αύξηση των πωλήσεων και περιθωρίου EBITDA, οι καθαρές εισροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 21 εκατ., σε σύγκριση με 1,6 εκατ. πέρυσι. Η βελτίωση αυτή αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των λειτουργικών κερδών και των μειωμένων εξόδων αναδιάρθρωσης. 

  Η πώληση της Jebel Ali

  Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συμφωνίας πώλησης του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας Frigoglass Jebel Ali FZE που δραστηριοποιείται στον κλάδο  της  συσκευασίας  υαλουργικών  προϊόντων, η συναλλαγή  αναμένεται  να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2018. Τα έσοδα από την πώληση, μετά την αφαίρεση των αμοιβών και άλλων εξόδων που σχετίζονται με τη συναλλαγή, αναμένεται να διατεθούν προς αποπληρωμή του δανεισμού με εξασφάλιση πρώτης τάξης.

  Στο Χρηματιστήριο η Frigoglass αποτιμάται στα 65 εκατ.ευρώ, με τη μετοχή να κλείνει χθες ανοδικά κατά 4,57%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων