Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Αυγ-2018 09:11

  Σημαντικό ενδιαφέρον για το Ντυνάν

  Σημαντικό ενδιαφέρον για το Ντυνάν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντικό ενδιαφέρον, αναφέρουν πληροφορίες, εκδηλώθηκε στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν (Ημιθέα ΑΕ).

  Την περασμένη Παρασκευή εξέπνευσε η προθεσμία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών από τα υποψήφια επενδυτικά σχήματα και με βάση τις ανακοινώσεις αλλά και πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαδικασία, το ενδιαφέρον κρίνεται ικανοποιητικό, με προσφορές που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις πέντε. 

  Έτερες πληροφορίες αναφέρουν στο στάδιο αυτό δεν μετείχε ο όμιλος Ιασώ, καθώς και έτερο γνωστό νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των επενδυτών που είχαν υπογράψει τις συμβάσεις εμπιστευτικότητας (NDAs) στο πλαίσιο του διαγωνισμού περιλαμβάνονται το CVC Capital Partners, το sovereign fund του Άμπου Ντάμπι Mubadala, η Farallon Capital Management, η Invel, η Pillarstone και η Apostolopoulos Holdings, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από το Ίδρυμα Ωνάση που έχει υπογράψει MoU με το υπουργείο Υγείας, με στόχο την επανένταξη του Ντυνάν στο ΕΣΥ.

  Σημειώνεται πως στο πλαίσιο του διαγωνισμού έχει δοθεί η δυνατότητα υποβολής και ξεχωριστών προσφορών, δηλαδή για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και τις υποδομές του Ντυνάν, εξέλιξη που έχει ανοίξει τον δρόμο σε σχήματα με συμμετοχή εταιρειών από το real estate. Παράγοντες της αγοράς θεωρούν δεδομένη την σύμπραξη σχημάτων, κάτι που θα αποτυπωθεί στις μη δεσμευτικές προσφορές που θα κατατεθούν.

  Μετά το έλεγχο των μη δεσμευτικών προσφορών ως προς την επάρκειά τους με τους όρους της διαδικασίας, οι επενδυτές που θα περάσουν στο επόμενο στάδιο θα προχωρήσουν στους απαιτούμενους οικονομικούς και νομικούς ελέγχους πριν το στάδιο των δεσμευτικών προσφορών.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς 

  Η Τράπεζα Πειραιώς A.E. ανακοινώνει ότι σήμερα, 3 Αυγούστου 2018, ολοκληρώθηκε η Α’ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας "ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.", η οποία κατέχει και λειτουργεί το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, με την εμπρόθεσμη υποβολή ικανοποιητικού αριθμού μη δεσμευτικών προσφορών, από ενδιαφερόμενους επενδυτές. Τις προσεχείς ημέρες, η Τράπεζα σε συνεργασία με την PwC, χρηματοοικονομικό σύμβουλο της πώλησης, θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες προσφορές προκειμένου να επιλεγούν εκείνες που θα προχωρήσουν στη Β´ φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τους όρους διεξαγωγής της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ