Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Αυγ-2018 16:23

  Wood: Καλό σημείο εισόδου στη μετοχή της Grivalia, στο 18% το περιθώριο ανόδου

  Wood: Καλό σημείο εισόδου στη μετοχή της Grivalia, στο 18% το περιθώριο ανόδου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλό σημείο εισόδου αποτελεί η πρόσφατη αδυναμία της μετοχής της Grivalia στο ταμπλό του ελληνικού Χρηματιστηρίου για όποιους θέλουν να "ποντάρουν" στην ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς ακινήτων, σύμφωνα με την Wood, η οποία δίνει σύσταση "hold" και τιμή-στόχο τα 10 ευρώ, βλέποντας έτσι περιθώριο ανόδου της τάξης του 17,8%.

  Όπως επισημαίνει η Wood,  η απόκτηση του συγκροτήματος Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, είναι μία επένδυση που αναμένεται να αποδώσει έναν μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων στα EBITDA του ομίλου σε ετήσια βάση, που θα μπορούσε να αυξηθεί είτε αν α) κτιστούν  περισσότερες βίλες και έτσι υπάρξουν περισσότερα δωμάτια ή β) εάν το συγκρότημα αρχίσει να λειτουργεί σε όλη  τη διάρκεια του έτους.

  Εκτός από τα επαναλαμβανόμενα έσοδα, η Wood αναμένει οι πωλήσεις πολυτελών κατοικιών να αποτελέσουν σημαντικό οδηγό των αποδόσεων. Με τις διαθέσιμες πληροφορίες, πάντως, είναι αδύνατο να εκτιμηθούν οι ταμειακές ροές με εύλογο βαθμό ακρίβειας. Υπογραμμίζεται ότι, λόγω της πολύ υψηλής μόχλευσης, αναμένεται ότι οι αγοραστές είναι πιθανό να αναδιαρθρώσουν το δάνειο, γεγονός που μπορεί να συνεπάγεται πρόσθετες επενδύσεις σε μετοχές, πέραν των αρχικών 5,8 εκατ. ευρώ. Δεδομένης της περιορισμένης ορατότητας στα οικονομικά στοιχεία του έργου, δεν θα περίμενε κανείς ότι η είδηση αυτή θα προκαλέσει μια σημαντική αντίδραση στην αγορά σε αυτό το σημείο. Ως μοναδικός κάτοχος των προνομιούχων μετοχών, η Grivalia είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της Grivalia Hospitality και δικαιούται επιπλέον 10% του κέρδους. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη γίνεται η θυγατρική της, τόσο περισσότερα τα οφέλη της Grivalia.

  Από την άποψη αυτή, σημειώνει η Wood, η απόκτηση μπορεί να θεωρηθεί ως οριακά θετική για την Grivalia. Έτσι, όπως τονίζει, η πρόσφατη αδυναμία της μετοχής της έχει δημιουργήσει ένα καλό σημείο εισόδου για τους επενδυτές που επιθυμούν να στοιχηματίσουν στην ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020