Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Αυγ-2018 17:02

  Όμιλος Υγεία: Οι εγκρίσεις στη Γ.Σ. και το... μήνυμα Αποστολόπουλου

  Όμιλος Υγεία: Οι εγκρίσεις στη Γ.Σ. και το... μήνυμα Αποστολόπουλου
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χωρίς να προκύψει νέα αναβολή, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η τακτική γενική συνέλευση του Ομίλου Υγεία, κατά την οποία εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης κατά πλειοψηφία.

  Η διαδικασία, ωστόσο, ξεκίνησε επεισοδιακά καθώς νομικός εκπρόσωπος της Apostolopoulos Holdings (κάτοχος του 5,18% του μετοχικού κεφαλαίου και εκ των διεκδικητών του Υγεία) αιτήθηκε και του επετράπη να αναγνώσει επιστολή της πλευράς Αποστολόπουλου, σύμφωνα με την οποία δύναται να βελτιώσει την πρόταση που έχει καταθέσει ακόμη και άνω του 1 ευρώ. Επιπλέον, ο νομικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η Apostolopoulos Holdings καταψηφίζει όλα τα θέματα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

  Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε, η MIG, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται το Υγεία, έχει κάνει αποδεκτή την πρόταση του CVC Capital (μέσω της Hellenic Healthcare S.A R.L) που προσέφερε 0,95 ευρώ ανά μετοχή, όσο και του σχήματος Apostolopoulos Holdings - H.I.G Capital. Η τελευταία, ωστόσο, κατατέθηκε υπό την προϋπόθεση της διεξαγωγής due diligence και περιελάμβανε χρηματοδοτικές αιρέσεις. Αντίθετα η πρόταση της Hellenic Healthcare ήταν δεσμευτική και χωρίς χρηματοδοτικές αιρέσεις, ενώ είχε προηγηθεί νομικός και οικονομικός έλεγχος στον όμιλο. Η πρόταση εξαγοράς και το συνολικό τίμημα που προσέφερε το CVC ανέρχεται στα 204 εκατ. ευρώ έχουν γίνει δεκτά από τη MIG και εκκρεμεί η έγκριση της γενικής συνέλευσης του συμμετοχικού ομίλου (στις 25/8).

  Η γενική συνέλευση του Υγεία συνεχίστηκε χωρίς να υπάρξει τοποθέτηση επί της επιστολής και, όπως αναφέρθηκε, οι μέτοχοι ενέκριναν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Από την πλευρά του, ο κ. Παπανικολάου, Πρόεδρος του Υγεία, αφού ευχαρίστησε το δ.σ., τα στελέχη και τους εργαζομένους της εταιρείας, ανέφερε πως το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών για την πρόοδο και την εξέλιξη του ομίλου. Παράλληλα, στο περιθώριο της γ.σ. σημείωσε πως η μέχρι σήμερα πορεία του ομίλου για το 2018 είναι ιδιαίτερα θετική.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων