Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Ιουλ-2018 18:50

  Grivalia Properties: Με 100% στην "Piraeus Port Plaza 1"

  Grivalia Properties: Με 100% στην "Piraeus Port Plaza 1"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την έμμεση απόκτηση του 50% των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "Piraeus Port Plaza 1 Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων, Ξενοδοχειακών Εγκαταστάσεων και Επιχειρήσεων" (η "PPP1") ανακοίνωσε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.

  Πλέον η Grivalia ελέγχει το 100% της PPP1, καθώς ήδη τον Οκτώβριο του 2016 είχε αποκτήσει άμεσα το 50% των μετοχών αυτής. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι η πρώτη επένδυση της Grivalia με την μορφή της κοινής εταιρείας (joint venture) και σε εκτέλεση της σχετικής συμφωνίας, η Grivalia κατέχει πλέον το 100% της PPP1, κατόπιν ολοκλήρωσης της κατασκευής και εκμίσθωσης του ακινήτου που η PPP1 έχει στην ιδιοκτησία της.

  Το ακίνητο καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο στον Πειραιά και βρίσκεται πλησίον του Λιμένα Πειραιά. Πρόκειται για τμήμα των πρώην εγκαταστάσεων της "Παπαστράτος" το οποίο μετασκευάστηκε και αναβαθμίστηκε από αποθηκευτικό χώρο σε σύγχρονο κτίριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας. Η ανακατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα και το κτίριο πλέον διαθέτει εκμισθώσιμη επιφάνεια που αποτελείται από περίπου 9.700 τ.μ. ανωδομής και περίπου 4.470 τ.μ. υπόγειων βοηθητικών και αποθηκευτικών χώρων. Το κτίριο είναι ήδη πλήρως εκμισθωμένο σε πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα.

  Λαμβάνοντας υπόψη την αξία του ακινήτου και τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού το τίμημα που καταβλήθηκε για τη συναλλαγή ανήλθε σε 3,87 εκ ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων